Karlovačka županijaTech

KARLOVAC Inženjerijska pukovnija pomaže civilnim strukturama u obrani od poplava

MOST PREKO KORANE

Izgradnjom mosta preko rijeke Korane Hrvatska vojska pomoći će lokalnoj zajednici u obrani od poplava


Inženjerijska pukovnija Hrvatske kopnene vojske ovih je dana angažirana u pružanju pomoći civilnim strukturama na području Grada Karlovca izgradnjom „Bailey“ mosta preko rijeke Korane između karlovačkih naselja Turanj i Logorište.

Most se gradi za potrebe lokalne zajednice u projektu izgradnje nasipa za obranu od poplava, a služit će za prijevoz potrebnog materijala za izgradnju nasipa preko rijeke Korane, kako bi se time rasteretila glavna prometnica i omogućio nesmetani tijek prometa.

Radove izgradnje mosta provode pripadnici Pontonirsko-mostne satnije Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske uz potrebnu pomoć podređenih postrojbi pukovnije, a bit će angažirani i na njegovom održavanju u vremenu uporabe.

Pripadnici Inženjerijske pukovnije redovito su pružali pomoć građanima i civilnim institucijama tijekom čestih poplava na ovome području, a ovoga puta pomažu i u projektu prevencije istih u gradu na četiri rijeke.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: MORH

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close