Tech

Karlovac dobiva javni solarni punjač mobitela

Karlovčani će u svibnju dobiti javni solarni punjač mobitela, tableta i prijenosnih računala, najavio je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.


U sklopu projekta Solarno stablo, koji Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provodi s udrugom Turbina promjena, Karlovčani će u svibnju dobiti javni solarni punjač mobitela, tableta i prijenosnih računala, kazao je u Karlovcu ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

U najvećem karlovačkom parku bit će od proljeća, a pod ‘krošnjom’ će imati 16 utičnica, ali i dodatne USB ulaze.

Projekt financiraju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad Karlovac, Općina Plaški, Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske i Dom za djecu “Vladimir Nazor”. Provodit će se do 31. kolovoza a osim postavljanja stabla, predviđa i obrazovnu kampanju koja za cilj ima promociju energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije, održavanje radionica u Karlovcu i Plaškom, te u Domu “Vladimir Nazor”. Inovativni projekt energetske učinkovitosti vrijedan je 352.000 kuna.


 

Tekst: Večernji list

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close