VijestiTech

Karlobag – prva postaja eko akcije “Zajedno za čiste vode”

Čišćenjem mora u Karlobagu počela je velika ekološka inicijativa „Zajedno za čiste hrvatske vode“, koju su pokrenule tvrtke Henkel i Konzum u suradnji s Ronilackim klubom “Geronimo”.


Nacionalni projekt koji se provodi četvrtu godinu za redom dosad je rezultirao s više desetaka akcija čišćenja mora, rijeka i jezera te velikim količinama izronjenog otpada. Želja da se na ovaj način stvara svijest u javnosti koliko je bitno čuvati čistoću naših voda, spojila je inicijatore projekta s klubom Geronimo čije su aktivnosti već dugi niz godina usmjerene upravo na zaštitu okoliša.

Nakon akcije u Karlobagu slijedi čišćenje rijeke Kupe u Šišljaviću kraj Karlovca (26.5.2018.) i rijeke Gacke u Otočcu (9.6.2018.) te akcija na Korčuli (23.6.2018.). Završna akcija kojom se obilježava finale cijelog projekta i koja, sad već tradicionalno, okupi najveći broj ronioca, ove će se godine održati sredinom rujna u Rijeci.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook Ronilački klub Geronimo

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close