SportIzdvojeno

Karlobag odao počast stradalim braniteljima Domovinskog rata

HEROJI DOMOVINSKOG RATA

Kao sto je već MNK Karlobag objavio, malonogometni turnir “Heroji Domovinskog rata” koji se trebao danas održati u Karlobagu je odgođen zbog trenutne situacije s koronavirusom.


Planirani prvi dan turnira ipak nije odgođen, već je po rasporedu održan u četvrtak bez najave i velikog broja posjetitelja. Najprije je u crkvi Sv. Josipa održana misa zadušnica za sve stradale branitelje u Domovinskom ratu. Nakon svete mise nekoliko članova MNK Karlobaga zapalilo je svijeće kod središnjeg križa na groblju također u spomen svim Herojima Domovinskog rata.

Večer je završila izvlačenjem polufinalnih parova malonogometnog turnira Heroji Domovinskog rata. Na izvlačenju parova sudjelovali su organizatori i predstavnici 4 domaće momčadi koje su dobile pozivnicu za sudjelovanje na Herojima 2020 godine. U polufinalu Heroja, kada to dozvoli epidemioloska situacija, sastat će se PP Karlobag- MNK Karloba i Cesarica-Sveti Karlo Karlobag.

Uoči izvlačenja polufinalnih parova 20 početnika i kadeta odigralo je dvije revijalne utakmice koje su bile u planu da se odigraju i na Herojima. Zbog novonastale situacije i preporuke da se izbjegnu veća okupljanja odlučeno je da najmlađi odigraju svoje utakmice bez prisustva gledatelja i velike najave.

Prvu utakmicu su odigrali početnici do 9 godina iz ekipa Bura team i Baške oluje. Na kraju utakmice pobjeda je otišla zasluženo na stranu Bura teama koji su slavili rezultatom 2-0 zahvaljujući pogocima Vrbana i Ljubeja.

U drugoj utakmici kadeta do 13 godina odlična i neizvjesna utakmica odigrana je između momčadi Sveti Karlo i Karlobaga. Nakon nekoliko preokreta i velikih prilika Sveti Karlo dolazi do velike pobjede 3-2 pogocima Jerkovića i  Minića, dok je za Karlobag zabio Tuškan i sjajnim udarcem sa 15 metara Šegota Brujić.

Još jednom su sjajne utakmice pokazale da treba ulagati sve više u mlade nade i aktivno ih uključivati u malonogometni turnir Heroji Domovinskog rata, na kojem će jednog dana i u seniorskoj konkurenciji imati priliku nastupati, nadamo se u drugim okolnostima i pred prepunim tribinama kako su zaslužili.

“Nakon prvog uspješno odrađenog dana u sklopu 8. MT “Heroji Domovinskog rata” ostalo nam je samo čekati da se situacija oko virusa smiri i mjere popuste. Ne želimo samo tako odustati i otkazati ovogodišnje Heroje nakon 8 godina jedne duge i lijepe tradicije, želje, truda i zalaganja. Iskreno se nadamo da će se na radost svih nas, iako skromnije nego prethodnih godina, na kraju ipak održati 8. MT “Heroji Domovinskog rata” kako bi se i ove godine prisjetili svih onih koji su svoje živote položili na Oltar Domovine”, poručili su iz MNK Karlobag.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: MNK Karlobag

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close