Politika

Karlo Starčević: Mislim da puno više izgleda ima dr. Milinović, smatram da je tako i bolje u ovom trenutku

Uoči drugog kruga gospićkih izbora koji će se održati u nedjelju 23. lipnja, donosimo komentar bivšeg gradonačelnika Karla Starčevića.


Gospodina Starčevića upitali smo što misli o kandidatima za gradonačelnika Darku Milinoviću i Josi Vrkljanu te kako komentira izjave svoje bivše zamjenice koja je sad kandidatkinja za zamjenicu na listi HDZ-ovog kandidata, pročitajte odgovore u nastavku.

Krajem svibnja ove godine, nakon što je Kristina Prša objavila kandidaturu za zamjenicu na listi HDZ-a, na portalu Lika Club objavili smo Vašu reakciju. Tom prilikom rekli ste nam da njenu odluku ne smatrate izdajom, već bolesnom ambicijom. Kako komentirate činjenicu da Prša nije reagirala na Vaše izjave?

KS: Zna ona zašto nije reagirala na moj stav. Međutim veći je problem što su oni sa kojima je dogovorila nastup na izborima za gradonačelnika još bolesniji, a ima ih više. Tko je god vrludao po tuđim kokošinjcima zamazao je cipele.

Što predviđate u nedjelju 23.06.? Hoćete li izaći na izbore? Koji kandidat po Vama ima više šanse da postane Vaš nasljednik?

KS: Za dr. Milinovića je ovo posljednja prilika u politici i mislim da ju je dobro iskoristio. Gospodin Vrkljan je u kandidaturi promašio “CEO FUDBAL”. Nadao sam se da će progledati kuda ga sve guraju u njegovim, reći ću, bolesnim ambicijama, ali sam se prevario. Mislim da puno više izgleda ima dr. Milinović, a osobno smatram da je tako i bolje u ovom trenutku.

Kako komentirate sučeljavanje Milinovića i Vrkljana u emisiji Otvoreno koje je gledala cijela Lika? Koji kandidat je po Vašem mišljenju bio bolji u verbalnom duelu?

KS: Meni kao dobrom poznavatelju osoba sa sučeljavanja je bilo i prije toga jasno tko od kontrahenata sa čime želi poentirati. Dr. Milinović traži novo zajedništvo kada više nije središnja figura HDZ-a. Dakako, morao je izreći i neka poboljšanja koja bi napravio u Gradu, ali će ih biti teško realizirati bez dodatnih izvora financiranja, a njih nema bez dodatnih poreznih opterećenja. To on jako dobro zna, ali populizam je populizam.

Međutim, negativno je iznenadio gosp. Joso Vrkljan. Da će dr. Milinović tako sa njim lako obrisati pod, nisam mogao niti sanjati. Ako se cjelokupni izborni program Jose Vrkljana svodi na to: to zna zamjenica, ona je tu najbolje upućena, ona se razumije u EU fondove, ona može početi bez vremenske odgode, ona razumije Javno nabavu, onda ni tu nema nikakvoga programa, to je samo prelijevanje iz šupljeg u prazno.

Gosp. Joso Vrkljan je točno znao zbog čega sam ja toj “veličanstvenoj” zamjenici oduzeo ovlasti, znao je zbog čega je suspendirana i znao je sa kim provodi sate i sate po birtijama u vrijeme radnog vremena. Dakle sve je znao, ali je ipak izvlači iz naftalina u fokus građana Grada Gospića. Joso, zar HDZ doista nema boljih ili si po nečijem nalogu pljunuo u lice vrsnim damama u HDZ-u koje su stvarno kompetentne za taj posao.

Dakle da zaključim: Gospiću ne treba potkapacitirani gradonačelnik u ime kojega će odlučivati nelojalna, bahata, i sebeljubna zamjenica. Kakvo je to licemjerje gosp. Vrkljana i njegova šefa?? Meni nude suradnju i dogovor, koaliciju, pljuju po mojoj bivšoj zamjenici, a navečer u okrilju mraka se sastaju sa njom i njezinim ađutantom kojega je ona godinama štitila i sakrivala njegov lopovluk i nerad.

Tako se to moj gospodine Vrkljan i gospodine Petry s ozbiljnim ljudima ne radi. Za upravljanje Gradom treba imati puno više znanja, širine, dubine, puno više empatije i puno više poštenja nego li imaju Joso Vrkljan i Kristina Prša. Stranačka stega tu nije sama dovoljna.

Kako komentirate reagiranje Vaše bivše zamjenice na izjave iznesene od strane Darka Milinovića u emisiji Otvoreno, kada je Milinović ustvrdio da je ona odgovorna za neke loše stvari u gradu, a imala je Vaše povjerenje?

KS: Sve što je rekla, ponovila je nekoliko puta – laž, laž, laž- da bi bila uvjerljiva bez pokrića. Dr. Milinović je tu u potpunosti u pravu. Možda se gosp. Milinović tu zabunio pa je zamijenio Grad i Komunalac. Grad nije u nikakvom kaosu i nalazi se u izuzetnu dobroj financijskoj situaciji, službe funkcioniraju možda bolje nego ikada u povijesti.

Međutim gradsko poduzeće Komunalac je bilo jesenas u kolapsu i da nisam intervenirao tako kako jesam, smjenom direktora, bio bi u stečaju. Zahvaljujem Vijećniku Ici Kovačeviću koji je na to stanje upozorio prošlo ljeto, otvorio temu Poučnih staza i čišćenja Grada, a onda sam si ja uzeo malo više vremena da to sve ispitam i dovedem u red.

Moja zamjenica mi je davala totalno lažne informacije o stanju Javne nabave u Komunalcu. Sve sam to ispitao kod ravnatelja Agencije za plaćanje i ustanovio da ćemo izgubiti gotovo 1 milijun kuna zahvaljujući direktoru Mataiji i mojoj zamjenici. Ona i Mataija su isključivo odgovorni za stanje u Komunalcu. Iz toga poštenja je rezultirano nekoliko kaznenih prijava prema bivšem direktoru kao i nekoliko tužbi za naknadu štete. Nadam se da će DORH i moju bivšu zamjenicu staviti u vizir zbog sudjelovanja u tim radnjama, iako sam uvjeren da nije imala materijalne koristi.

Danas je pola godine kasnije, Komunalac uredna i dobrofunkcionirajuća tvrtka zahvaljujući novom direktoru Svemirku Milkoviću kojega je Joso Vrkljan obećao smijeniti odmah kada i ako pobijedi na izborima. Vjerojatno da bi zadovoljio apetite narečene zamjenice i njezina ađutanta Milana Mataije. Vrlo rado bih želio znati sa čime je Milan Mataija zadužio Ernesta Petrya da mu mora zaposliti Kristinu Prša i nominirati je za zamjenicu gradonačelnika. Podsjetit ću g. Petrya da bez mene Karla Starčevića i HSP-a ne bi postao župan nikada, pa ni tada, a oni koji su meni radili iza leđa imaju sutra njega na nišanu.

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close