Scena

Karizmatični fratar anđeoskog glasa Fra Alessandro stiže u Hrvatsku

Mike Hedges poznat po radu sa zvučnim imenima poput U2 i The Cure, zaslužan je što je ovaj skromni fratar sa svojim talentom i glasom iz bazilike krenuo u svijet


Karizmatični fratar anđeoskog glasa Fra Alessandro stiže u Hrvatsku. Nakon što ga je otkrio poznati producet mega popularne grupe U2 Mike Hedges, ovaj mladi franjevac osvojio je srca slušatelja diljem svijeta. Poznatiji pod imenom Glas Radosti, fratar čudesnog glasa koji svoje albume snima u kultnom studiju Abby Road u Londonu, održat će jedinstveni duhovni glazbeni doživljaj u prelijepom ozračju Foruma u Zadru, 5. kolovoza.

Star produkcija i Turistička zajednica Zadar predstavljaju duhovni spektakl godine te jedinstvenog glazbenika čije su izvedbe suvremene i tradicionalne duhovne i sakralne glazbe u manje od godinu dana osvojile svijet. Glazbeni kritičari su ga prozvali Glasom iz Assisija, a svoju poruku ljubavi iz rodnog grada donosi ponovno hrvatskoj publici, nakon rasprodanog koncerta u dvorani Lisinski koju je rasprodao prošle godine. Iako je glazba njegov život, samozatajni se fratar zavjetovao na siromaštvo, a cijele se dobiti od prodaje albuma odrekao u korist potrebitima i raznim humanitranim udrugama.

Mike Hedges, renomirani glazbeni producent poznat po radu sa zvučnim imenima poput grupe U2 i The Cure, zaslužan je što je ovaj skromni fratar sa svojim talentom i glasom iz bazilike Santa Maria degli Angeli i rodnog Assisija krenuo u svijet. Debitantski album tenora Fra Alessandra koji nosi naziv Voice from Assisi objavila 2012. renomirana svjetska diskografska kuća Decca, a uslijedio je aktualni božićni album Voice of Joy. Fra Alessandro iz Assisija s albumom Voice of Assisi gotovo je preko noći postao prava glazbena senzacija glazbene industrije. Album je u rekordnom roku dospio do prvog mjesta na ljestvici klasičnih albuma u Velikoj Britaniji.

Na njima se nalaze nezaboravne interpretacije pjesama Panis Angelicus, Ave Maria, Pater Noster, Alto E Glorioso Dio, originalnu temu skladatelja Paula Mealora Le Dio Lodi Altissimo temeljenu na molitvi sv. Franje Asiškog, kao i novootkriveno djelo talijanskog skladatelja Vincenza Bellinija O Tantum Ergo Sacramentum koje će publika imati prilike čuti uživo na koncertu Glasa iz Asiza – Fra Alessandra, 5. kolovoza u jedinstvenom ambijentu zadarskog Foruma.

Ulaznice za veliki duhovni spektakl u Zadru u prodaju kreću danas, 24. travnja po posebnoj cijeni od 100 kuna za obične, te VIP ulaznice od 140 kuna. Od 15. lipnja ulaznice će biti dostupne po cijeni od 120 kuna, VIP ulaznice od 160 kuna, a mogu se nabaviti na prodajnim mjestima Tiska, Tisak media centrima te u sustavu Eventima www.eventim.hr.


Tekst: 24 sata
Foto: screenshot YouTube


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close