ObrazovanjeVijesti

Karin: Ulažemo napore da 18. siječnja nastava počne i na potresom stradalom području

Pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja Momir Karin rekao je u ponedjeljak kako drugo polugodište počinje 18. siječnja, a napori se ulažu da počne i na potresom pogođenim područjima, no u kojem će to biti obliku još će vidjeti.


U kojem obliku to ćemo vidjeti. Još smo na terenu svaki dan i s ravnateljima i s pročelnicima. Prikupljamo sve relevantne podatke kako bi mogli organizirati nastavu. 48 je objekata na području zahvaćenih potresom, 28 ih je bez oštećenja, devet je izvan uporabe, a 12 ih je sa žutom naljepnicom”, naveo je Karin “U mreži Prvog” Hrvatskog radija.

Sve se, kaže, priprema da se može krenuti po modelu A.

Ukupno je iseljenih stanovnika s tog područja 912, s tog popisa ćemo izvući broj djece i osigurati im online nastavu, a Ministarstvo će im osigurati svu potrebnu opremu da ne upisuju druge nego da ostanu vezani za svoje škole”, rekao je Karin.

Orlić: Škola je spremna za online

Ravnatelj Srednje škole Petrinja Milan Orlić kazao je kako je ta škola i tijekom pandemija bila spremna za online.

Mi smo prvo polugodište uspjeli odraditi s minimalnim izostancima, ali škola je spremna za online. U procesu smo preseljenja u jednu privatnu kuću, odnosno zgradu koju smo iznajmili i tu ćemo biti moguće osigurati sve administrativne poslove, a moći će tu raditi i učitelji koji to ne mogu doma”, rekao je Orlić.

Naveo je i kako je, što se tiče nastavnika “tri do četiri osobe ima kuće koje treba rušiti, ljudi preslaguju svoje živote, ali u kontaktu smo i pripremit će se, što se tiče nastave, ona može krenuti”.

Što se tiče korone u prvom polugodištu nam je trebalo sedam do deset dana da se posložimo, da sve učenike povežemo, podijelili smo tablete i računala. Sada smo stavili anketu na stranice škole da nam se jave učenici koji nemaju opremu. Mislim da će biti veliki problem, jer su oni sada u kamp kućicama i kontejnerima, mislim da će najveći problem biti dostava dizala za agregate, jer im treba struja i internet”, rekao je.

Karin je rekao i kkao je plan da prvi dan u zagrebačkim školama počne s vježbama evakuacije jer se u Zagrebu trese već godinu dana te treba naučiti živjeti s time.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close