VijestiSport

Karate klub “Lika” slavi 40 godina postojanja

Karate klub “Lika” iz Gospića slavi 40 godina postojanja, piše Lika express


Zavidna je to brojka. Nažalost danas i taj sport, ili kako bolje pojašnjava trener Ante Došen Tun, vještina, živi probleme svakog drugog sporta, teško je s novcima. Mladi karatisti treniraju u, kažu nam, sasvim solidnom prostoru u zgradi iza Doma zdravlja. Nažalost brojni Gospićani ni ne znaju da postoji klub, da se tamo trenira, da se može postati karate majstor, naučiti ovu drevnu vještinu koja ti omogućava da ovladaš sa sobom, da doživiš svoj mir i postaneš bolji čovjek. Nadamo se da će netko od ovih mladih koji su danas postajali majstori postati u uspješan karatist i na puno većoj razini od ove naše. No težak je to put.

Sve nazočne na polaganju prvoga dana, karatiste, njihove roditelje pozdravlja Došen- Tun. “Danas, kao i inače u karateu pošto je to vještina,a ne sport, vještina koja traži cjeloživotno odricanje, treniranje i program, radimo nešto jako važno, polažemo ispite. U karateu moraš imati tijelo i duh. U današnje vrijeme djeca ne udovoljavaju tim kriterijima, ni psihički ni fizički. Djeca su pametna,ali mozak ne znaju koristiti. Danas imamo štrebanje i zaboravljanje, no toga u karateu nema, jer ono što si zapamtio pamtiš cijeli život”.

Došen ističe da je najveći događaj u karateu kada netko polaže prvi dan i tako postaje majstor svoga zanata. U ovome slučaju karatea. Karatisti i njihove obitelji, prijatelji kluba pogledali su i video materijal kako se prije 40 godina razvijao karate u Gospiću. Želimo im što bolje uvjete rada, što više novaca i što više mladih karatista kako bi se i nakon 40 godina postojanja karate u Gospiću još jače razvijao.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close