Ličko-senjska županijaLokalnaGrad ZagrebPolitika

Kaos u ličkom HDZ-u: “Milinović nije u timu Plenkovića, zato želi postati župan”

21:12h

“Večeras je došlo do velikih tektonskih poremećaja u ličkom HDZ-u”, javlja nam eksluzivno visoki izvor s nacionalne razine te stranke.

Oko 18 sati u subotu predvečer, šef ličko-senjskoj HDZ-a hitno je sazvao vrh stranke u Gospiću. Razlog tomu je čini se zamjena kandidata za župana Ličko-senjske županije.

“Milan Kolić povući će svoju kandidaturu za župana zbog “zdravstvenih razloga” kako bi oslobodio mjesto za Milinovića. Razlog tomu je potreba za kandidaturom Darka Milinovića na mjesto župana s obzirom da su pred nama vjerojatno parlamentarni izbori u Hrvatskoj. Darko Milinović nije u timu predsjednika Andreja Plenkovića, i on je svjestan da u Sabor više neće ući, zato želi postati župan radi produženja političke karijere. Kalmeta odlazi u miru, a Milinović to ne želi pa će ići na silu.” – riječi su koje nam kratko prenosi visoki izvor iz središnjice HDZ-a u Zagrebu.

O izvanrednom stanju u ličkom HDZ-u obavijestio je vrlo ažurno i portal Lika online najavivši izvanrednu press konferenciju u 20h, s koje još uvijek nema izvještaja.

Što se događa s kandidaturama u HDZ-u, očekuje se da će se saznati u kasne noćne sate nakon razgovora ličkog HDZ-a s onim nacionalnim u Zagrebu.

21.40h

Portal Lika Express potvrdio je informacije našeg visokog izvora. Na večerašnjoj press konferenciji Darko Milinović istaknuo je kako je o tome razgovarao sa predsjednikom stranke Plenkovićem i dogovoreno je da će ga u Saboru zamijeniti Marijan Kustić.

“Moj saborski mandat je pred krajem. Od danas sam 24 sata na raspolaganju čitavoj Ličko-senjskoj županiji.“- kaže Milinović iako nije postao župan, već samo kandidat.

Press konferenciji znakovito nije prisustvovao Milan Kolić, dosadašnji kandidat koji prepušta mjesto Darku Milinoviću.

Ova nagla promjena svojevrsnog povlačenja HDZ-a i zamjene slabijeg kandidata za jačeg, još nije komentirana od strane protukandidata za mjesto župana Ernesta Petryja i Ante Franića.


 

Komentari

Komentara


Foto: hdz.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close