Politika

Kampanji za EU izbore priključilo se 25.000 mladih

Nepolitičkoj kampanji ovajputglasam.eu priključilo se više od 25 tisuća građana iz Hrvatske koji će do europskih izbora, 26. svibnja, poticati prijatelje, obitelji i druge građane da iziđu na birališta i poboljšaju izlaznost koja je na prošlim izborima bila tek 25 posto, objavio je Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj.


Voditeljica Ureda Europskog parlamenta Violeta Staničić istaknula je na konferenciji za medije “Svi na EU izbore!” da se više od 25 tisuća mladih priključilo kampanji ovajputglasam.eu, što je ohrabrujuća brojka 46 dana prije europskih izbora, piše Glas Slavonije.

“Probudio se proaktivni građanin koji shvaća koliko je važna participacija birača u demokraciji”, poručila je Staničić na konferenciji održanoj u Kući Europe u Zagrebu i dodala da su registrirani volonteri i aktivisti kampanje u Hrvatskoj kao glavna područja interesa naveli mogućnosti za mlade, zdravlje te sigurnost.

Kampanjom se nastoji poboljšati izlaznost na europskim izborima koja je na prošlim europskim izborima bila samo 25 posto, pri čemu je izlazak mladih bio još niži i iznosio tek 13 posto.

U kampanju se zainteresirani mogu uključiti registracijom na stranici  ovajputglasam.eu, koja je povezana s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj. Podršku kampanji već su na Instagramu dale slavne osobe poput Stipe Pletikose, Gordana Kožulja, Tonija Miluna i mnogih drugih, istaknula je Staničić. Kampanju je podržala i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva, Vesna Fabijančić Križanić podsjetila je da hrvatski građani na izbore izlaze 26. svibnja od 7 do 19 sati.

Državno izborno povjerenstvo je od studenoga 2018. do veljače 2019. u srednjim školama provelo projekt edukacije mladih birača o izborima pod nazivom “I moj glas je bitan!” Edukacija je bila namijenjena učenicima četvrtih razreda srednjih škola, njih oko 1300, koji ove godine postaju punoljetni te prvi put imaju mogućnost sudjelovati na izborima. Više od polovine sudionika navelo je da će izići na izbore.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Glas Slavonije | Foto: europarl.europa.eu

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close