Kakvo nas vrijeme očekuje za Uskrs

Tena Brnad

Kraj tjedna obilježit će nešto sunčanije i toplije vrijeme od onoga koje smo imali proteklih dana.


U petak će posvuda biti djelomice, prijepodne i pretežno sunčano. Poslijepodne i navečer se sa zapada očekuje postupan porast naoblake, a u noći na subotu ponegdje može pasti i malo kiše. U unutrašnjosti će zapuhati slab jugozapadnjak, a na Jadranu će umjerena bura, ujutro podno Velebita s jakim udarima tijekom dana okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -2 do 2, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati od 10 do 15°C.

U subotu će biti umjereno od pretežno oblačno. Mjestimice uz više oblaka moguća je slaba kratkotrajna kiša, a na Jadranu i poneki pljusak. Prema kraju dana očekuje se postupno razvedravanje. U unutrašnjosti će zapuhat slab sjeverac, a na Jadranu slaba i umjerena bura u priobalju, a sjeverozapadnjak na otvorenom. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 1 do 5, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 10 do 15, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U nedjelju će posvuda biti djelomice ili pretežno sunčano i još malo toplije. Ujutro će na jugu Dalmacije još mjestimice biti pojačane naoblake. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 1 do 5, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati od 14 do 18°C.


Izvor: tportal | Foto: pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u