Lifestyle

Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan?

U većini je Hrvatske u prvoj polovici veljače količina oborina veća od prosjeka za ovo doba godine. Na sjevernom Jadranu je već palo više od 100 litara kiše po četvornome metru.


Promjenjivo vrijeme s jakim i olujnim vjetrom koji mijenja smjer i podiže more, obilna kiša, tuča i grmljavina, čak i pijavice, već su prouzročili mnoge probleme, a ništa bolje neće biti ni u novom tjednu, prognozira Zoran Vakula za HRT-ov Meteo kutak .

U većini je Hrvatske u prvoj polovici veljače količina oborine veća od prosjeka za ovo doba godine. Pritom je na meteoroloških postaja DHMZ-a na sjevernom Jadranu uglavnom već palo više od 100 litara kiše po četvornome metru, u Rijeci i više od 250 litara, od čega glavnina u prošlome tjednu. I sljedećih će dana biti kišovito, osobito na Jadranu, ali i u većini kontinentalne Hrvatske, što će pridonijeti daljnjem porastu vodostaja, piše Vakula.

U gorju će biti i snijega , ponajviše u Gorskom kotaru. Do četvrtka ujutro ponegdje će ga biti i više od pola metra, i to ne samo u najvišim dijelovima. Tijekom utorka i srijede ujutro velika je vjerojatnost snijega i u nekim nižim dijelovima središnje Hrvatske, posebno u karlovačkoj županiji, ali i u okolici Rijeke, gdje će ga donositi jaka i olujna bura.

Na sjevernom Jadranu zapuhat će bura, dok će na srednjem i južnom dijelu probleme stvarati olujno jugo. More će zbog navedenog biti umjereno valovito i valovito, valovi bi mogli biti visoki i do četiri metra, ponegdje i šest metara. Moguće su i pijavice, kojih je sve više na jadranskoj obali.

Žuto za skoro cijelu Hrvatsku

Zbog kiše i nevremena Meteoalarm izdao je žuto upozorenje za gotovo cijelu Hrvatsku . Posebno upozorenje nije izdano jedino za Slavoniju.

Pročitajte više na 24sata.hr

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close