Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan?

Tena Brnad

U istočnoj Hrvatskoj ponedjeljak će početi oblacima i mjestimičnom kišom. Već se prijepodne predviđa djelomično razvedravanje, no i sredinom dana ponegdje još može pasti malo kiše, javlja HRT


Zapuhat će sjeverozapadnjak koji u Baranji i istočnoj Slavoniji može biti jak. Dnevna temperatura zraka kao jučer ili malo viša, a slično se očekuje i u središnjim predjelima. Naglasiti treba da će i jutarnje vrijednosti temperature biti pozitivne u većini područja.

Kiše će biti ponegdje i u Hrvatskom primorju, i to posebno u prvome dijelu dana, a u Istri je vjerojatnost za nju mala. I u gorju je izgledna kiša pri čemu će u najvišim predjelima padati i susnježica i snijeg. Na moru će nakon juga i jugozapadnjaka okrenuti na sjeverac i buru koja će prema kraju dana biti jaka, mjestimice s olujnim udarima.

U utorak hladnije, osobito ujutro, te i dalje u nekim dijelovima unutrašnjosti povremeno vjetrovito. Prevladavat će pritom sunčano, no poslijepodne uz više oblaka na krajnjem je istoku moguć slab snijeg. Od srijede toplije uz jugozapadnjak, a četvrtak donosi kišu u krajeve uz Jadran.

Na Jadranu također od srijede viša temperatura zraka, a zapuhat će jugo koji će u četvrtak, kada se očekuje kiša, jačati. U utorak i srijedu pak uglavnom sunčano, prekosutra još s jakom burom i sjevercem koji će slabjeti prema kraju dana, javlja HRT

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: unsplash

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u