Turizam

Kako uživati na Plitvicama u srcu sezone?

Na području Općine Plitvička Jezera nalaze se brojni sadržaji koje turisti vole, a naročito oni koji se tiču aktivnog odmora. To znači puno hodanja, penjanja, puno vremena u prirodi i što je najvažnije puno potrebnog planiranja.


U tu svrhu Turistička zajednica Općine Plitvička Jezera izradila je i web stranicu Plitvice Active na kojoj se nalaze sve potrebne informacije za aktivan odmor, a mi donosimo neke od savjeta za sve one koje žele posjetiti naše područje, Nacionalni Park ali i okolne zanimljivosti.

Svaki od ovih izleta traje nekoliko sati, a uz korisne savjete vaš će posjet Općini Plitvička Jezera u srcu sezone biti nezaboravan!

Informirajte se o dužini i trajanju aktivnosti

Mnogi turisti pri posjeti Općini Plitvička Jezera nemaju percepciju da pojedini izleti traju gotovo čitav dan, zbog čega dođu nepripremljeni ili propuste ono što su već dugo željeli vidjeti. Kako se to ne bi dogodilo provjerite dužine pojedinih ruta u Parku, biciklističkih staza, trajanje planinarskih uspona i slično. Tek onda vaše će iskustvo biti baš kako ste sanjali i stići ćete vidjeti sve što ste planirali.


Ponesite odgovarajuću odjeću i obuću

Savladavanje nekih od biciklističkih tura, penjanje na Plješivicu ili pak cjelodnevni boravak u Parku zahtijevaju i pripremu u smislu obuće i odjeće. Oboružajte se udobnim stvarima, pripremite se za moguću kišu i svakako ponesite više slojeva odjeće. Općina Plitvička Jezera je destinacija raj za avanturiste, pa ne dozvolite da vas u tome spriječi primjerice neadekvatna obuća.

Zaštitite se od kiše i sunca, ali i provjerite vremensku prognozu

Svakako ponesite zaštitu od kiše i sunca (kišobran, kabanicu, sunčane naočale, šešir, kremu za sunčanje), naročito ako dolazite s djecom. Također ponesite vodu i hranu za nekoliko ugodnih pauza u prirodi.


Ako ne volite gužvu krenite u Nacionalni park popodne

Za sve koji ne vole gužve preporučamo popodnevnu posjetu Parku iza 16 sati kada je i ulaznica jeftinija. Još uvijek stignete sve vidjeti, a jutro možete iskoristiti za brojne druge aktivnosti kojih ne manjka u našoj Općini.

Znamo da su vam ovi savjeti zlata vrijedni, a sada se bacite na planiranje svog posjeta Općini Plitvička Jezera!


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close