Zdravlje

Kako spriječiti neugodan miris stopala

Ništa vam ne može gore pokvariti, na primjer, večernji izlazak s osobom za koju ste zainteresirani, nego cipele koje pomalo neugodno mirišu. Jednom kad se miris počne osjećati, ne možete spriječiti da vam cijelo stopalo zamiriše. To je zbog toga što su čak i najdelikatnije cipele fantastično, mračno, toplo mjesto za razmnožavanje bakterija koje uzrokuju ovaj miris.


Neugodni miris nije moguće potpuno ukloniti ali ga možemo kontrolirati. Prije nego li bespovratno izgubite još jedan par skupih cipela pokušajte s ovim savjetima stručnjaka da spriječite da ovaj neugodni, za oči štipajući miris, postane još intenzivniji.

1. Pokušajte da vam stopala ostanu suha

Najbolji način da se prevenira neugodni miris nogu je da održimo stopala suhima. Nakon tuširanja, brišite noge, osobito između prstiju, i napudrajte ih puderom protiv gljivica koji će ih držati suhima i spriječiti pojavu gljivica koje uzrokuju miris.

2. Nosite pamučne čarapice kad god možete

Nije baš ni moderno ni lijepo vidjeti kratke čarapice u cipelama sa petama. Ali ako nemate čarapice ne postoji ništa što će apsorbirati znoj koji stopalo normalno proizvodi, zadržavajući se najviše između prstiju i unutar cipele. Pokušajte barem pamučne stopalice. Znate li da idete bez kratkih čarapica, pokušajte nanijeti antiperspirant na dno stopala i između prstiju.

3. Pripremite svoje cipele

Raspršite malo baby pudera unutar cipela i izvadite ih iz tamnog ormarića za cipele. Cipele se moraju prozračivati.

4. Krenite po votku

Ako vam stopala imaju miris, obrišite ih vlažnim ubrusom namočenim u votku. Votka sadrži alkohol koji je antiseptik, brzo se suši pa uništava gljivice i bakterije koje uzrokuju neugodni miris. Votka isušuje vlagu koja je pogodna za razmonožavanje i rast ovih organizama.

5. Otiđite do svog liječnika

Ne uspijete li održavati znojenje nogu pod kontrolom, posjetite liječnika i pitajte za neki recept i sredstvo protiv znojenja koje će smanjiti količinu znoja koju stvara vaše stopalo.


Tekst: telegram.hr

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close