Savjeti

Kako se osjećati dobro u najdepresivnijem mjesecu u godini?

Svi se odlučuju na donošenje novogodišnjih odluka, međutim te oduke vrlo brzo padnu u zaborav, a zbog toga se osjećate još lošije, piše eMeđimurje.


Siječanj je najdepresivniji mjesec u godini, a 24. siječanj bilježi se kao najdepresivniji dan u godini. Nije teško shvatiti zašto. Računi dolaze nakon kupovine svih poklona i trošenja na zabave u prosincu. Od novogodišnjih odluka već ste sigurno odustali. Hladan i mračan dio godine u kojem se ljudi ne osjećaju najbolje, piše Psych Central.

Kako biste se ipak dobro osjećali u ovom periodu i izbjegli zamke depresivnog siječnja možete činiti ove stvari.

1. Prestani raditi jednu stvar u kojoj ne uživate

Sigurno zvuči lako, ali jeste li ikad probali? Veći je izazov nego što mislite. Razmislite što vas jako uznemirava i izaziva stres, a zatim otpustite jednu stvar koja vam smeta.

2. Očistite jedno područje kuće ili stana

Nakon čišćenja radnog prostora ili nekog drugog dijela stambenog prostora koji je zatrpan stvarima osjećat ćete se oslobođeno od nereda.

3. Izađite na svjetlo

Kako bi vaš cirkadijski ritam, unutarnji biološki sat koji upravlja aktivnostima moždanih valova i proizvodnjom hormona, zaista bio u redu vrlo je važno da izađete na svjetlo.

4. Isprobajte nešto novo

Kada isprobate nešto novo, vaš mozak stvara neuronske veze i povećava se plastičnost vašeg mozga. Čak i podizanje nečega lijevom rukom (ako je desna ruka primarna) može biti dobro za vas.

5. Napravite popis naučenih lekcija

Svi se odlučuju na donošenje novogodišnjih odluka, međutim te oduke vrlo brzo padnu u zaborav, a zbog toga se osjećate još lošije. Zato je dobra ideja prisjetiti svega što ste naučili prošle godine, ali i što je bilo dobro za vas. Na taj način sigurno ćete poboljšati raspoloženje u prvom mjesecu.

Donosi eMeđimurje.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close