VijestiZdravlje

Kako razlikovati seks i vođenje ljubavi?

Čisto tjelesno zadovoljstvo ili ljubav? Animalno pražnjenje ili bezbroj preslatkih šarenih leptirića u trbuhu? Seks može biti „ovakav i onakav”, piše 24sata


Nije više neka velika tajna da ljubav i seks nužno pripadaju zajedno. Bez obzira što mislili o tome, trebale bi biti svjesne razlika. Stoga donosimo osam najvećih razlika između seksa sa – i bez – ljubavi.

1. Nakon „čistog“ seksa samo ćeš uzeti odjeću i otići; kod ljubavi ćeš htjeti ostati te se maziti s partnerom: izmjenjivanje nježnosti nakon seksa „spada u ljubav“.

2. Ako je riječ o ljubavi, onda možeš biti onakva kakva jesi, bez glume i kočnica; kod pukog seksa se nemaš potrebe potpuno otvoriti: pred osobom koja nam se sviđa i volimo je, nemamo tajni ili srama.

3. Kod strasti si razočarana kad ne ispuniš sve svoje najekstremnije želje; kod ljubavi ti je svejedno, jer uvijek je lijepo: ako si zaljubljena, najprije žudiš za blizinom…

4. Čisti seks je egoističan, a ljubav nije: puka tjelesna strast često služi kao sredstvo za postizanje vlastitog cilja. Kod ljubavi je drugačije – pazimo na osjećaje druge osobe. A i zamisliš se ako druga osoba ne postigne vrhunac. Kod seksa bez ljubavi ti je svejedno – važno da si ti zadovolj(e)na.

5. Kod ljubavi imaš potrebu kovati zajedničke planove, kod čistog seksa radi se o osvajanju: ljubav ne treba natjecanje te nije potrebno nabrijavanje ega u obliku osvajačkih osjećaja.

Više na 24sata

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close