Lifestyle

Kako preživjeti ponedjeljak?

Ponedjeljak označava početak radnog tjedna i predstavlja noćnu moru milijunima zaposlenih.

Oko 75% radno aktivne populacije ne podnosi prvi dan u tjednu i reagira mrzovoljno na jutarnju zvonjavu budilice, ustajanje, odlazak na posao i s nestrpljenjem iščekuje kraj radnog vremena koji nikako da dođe.

Njemačka autorica Kirsten Khaschei objavila je u knjizi „Opet ponedjeljak…” savjete kako lakše prebroditi prvi radni dan i kako unatoč lošem raspoloženju kvalitetno izvršiti sve zadatke na poslu.

Ne preskačite doručak
Osobe koje redovito doručkuju imaju manje nezgoda na radnom mjestu, izbalansirana im je razina šećera u krvi, a mozak radi u višoj brzini.

Glazbom protiv lošeg raspoloženja
Znanstveno je dokazano da slušanje dobre glazbe oslobađa pozitivnu energiju. Pustite si omiljenu pjesmu, zapjevajte, zaplešite, izbacite stres iz sebe.

Ne ignorirajte frustracije
Slobodno podijelite osjećaje oko ponedjeljka s kolegama. Ne pravite se da je sve u redu, ne smješkajte se lažno. Ako vas netko pita kako ste, ne odgovarajte s uobičajenim “dobro sam”.

Tuširanje – obavezno
Pomisao na to da tuš zamijenite toplim i udobnim krevetom možda nije tako primamljiva, ali tuširanje razbuđuje a korištenje mirisnih gelova za tuširanje dodatno pobuđuje dobru volju.

Izbjegavajte sukobe
Sitnice mogu dovesti do velikih svađa zbog povećane razdražljivosti i agresivnosti koje donosi povratak na posao nakon vikenda. Prijeđite preko malih stvari koje vas smetaju i ne prigovarajte bližnjima.

“Pimp your desk”
U petak se pobrinite za to da radno mjesto ostavite pospremljeno i oku ugodno. Osobe koje u ponedjeljak dođu u uredan ured lakše se usredotočuju na posao.

Polako se probudite
Izbjegnite jutarnju hektiku buđenjem 15 minuta ranije nego inače. Koliko god teško bilo, ranije ustajanje može bitno utjecati na raspoloženje. Tijelo se polako budi i postiže radnu temperaturu.

Moć pozitivnih misli
Motivirajte se za posao. Ponavljajte si mantre poput “sve će biti dobro”, “ovaj dan bit će pun iznenađenja” jer dokazano je da se snagom misli može promijeniti unutarnje raspoloženje.

Posegnite za najdražom odjećom
Omiljene traperice ili odijelo daju toliko potreban osjećaj ugode.

Izbacite frustracije iz sebe
Pošteno “opsujte” što morate na posao na kojem ste ionako slabo plaćeni, gdje vas kolege živciraju, a šef vam je umišljeni gotovan. Pripazite pritom da riječi pune ogorčenja izgovarate u svoja četiri zida, tijekom tuširanja ili u automobilu, a ne pred nadređenima.


Tekst: Metro

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close