Ličko-senjska županijaVijestiNacionalnaPolitika

Kako Lika stoji na karti siromaštva Hrvatske? Evo što kažu posljednji podaci

PRENOSI FIMA

Linija siromaštva za samca u Hrvatskoj iznosi 2.710 kuna, čime je više od 700 000 umirovljenika s manjim mirovina od tog iznosa


Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) donijelo je 28. 8. 2020. odluku i odredilo aktualnu vrijednost mirovine (AVM) na visini od 69,42 kune, što predstavlja iznos najniže mirovine za jednu godinu mirovinskog staža – piše FIMA. 

Time se linija siromaštva pozicionirala na 39 godina radnog staža, što mnoge starije od 65 godina, a osobito žene gura u bijedu jer im rad od 40 godina za punu penziju donosi mirovinu od jedva 2.776,80 kuna što je tek 66,8 kuna više od službenog praga siromaštva. Toliko o tom “legendarnom” odnosu prema ljudima koji su nam svojim radom stvarali podlogu za naš život. – zaključuje FIMA na Facebooku.

Ličko-senjska županija po karti siromaštva, u društvu je Splitsko-dalmatinske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske i Međimurske s postotkom 17.1-20.8.

Detaljno pročitajte na linku.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close