Lifestyle

Kako je ‘Povratak u budućnost 2’ zamislio 2015?

U kultnom filmu ‘Povratak u budućnost 2’ Doc Brown i Marty McFly sletjeli su u 2015. godinu – futurističku zemlju letećih automobila. Saznajte koja su filmska predviđanja promašena, a koja pogođena

Razdoblje od 1989. do 2015. prilično je dugo, a samim time radnja Spielbergovog filma ‘Povratak u budućnost 2’ odvija se upravo u sadašnjosti. Fanovi ove znanstveno-fantastične filmske franšize tako su imali priliku gledati Doca Browna (Christopher Lloyd), Martyja McFlya (Michael J. Fox) i njegovu djevojku Jennifer Parker (Elizabeth Shue) kako odlaze u tada daleku budućnost i uvjeriti se kako izgleda život u 2015., odnosno Spielbergova viziju budućnosti. Postavlja se pitanje koliko je Spielbergova vizija 2015. promašena ili pogođena.

1. Nosiva tehnologija

Jeste li primijetili nešto sasvim poznato gledajući ‘Povratak u budućnost 2’? U filmskoj sceni doručka Marty na glavi nosi naočale nalik Googleovim. Te visokotehnološke naočale uisitinu bi se mogle okarakterizirati kao prva verzija postojećih Google Glass. Spomenute Martyjeve naočale tako su u filmu imale mogućnost odgovaranja na telefonske pozive.

2. Videopoziv

Uz Skype i slične programe, videopoziv nije postao samo alat u poslovnom okruženju, već ga se koristi i u svakodnevnom životu. U filmu ‘Povratak u budućnost 2’, videopoziv se ipak odvija na nešto većim ekranima od onih koje smo sami skloni koristiti.

3. Jela iz mikrovalne

‘Dehidrirana pizza’ slobodno se može okarakterizirati kao preteča današnjim jelima iz mikrovalne. U drugom filmskom nastavku ‘Povratka u budućnost’ nakon 12 sekundi stajanja ove minijaturne ‘dehidrirane pizze’ na imaginarnoj ‘hidrator ploči’, ona postaje veća i tako spremna za obrok.

Filmski promašaji

1. Leteći automobili

Predviđeno korištenje letećih automobila u 2015., nažalost, još nije moguće.

2. Leteći skateboardi

Kao i leteći automobili, leteći skejtovi još nisu doživjeli svoje postojanje izvan filmskih okvira.

3. Moćna odjeća i obuća

Koliko god bilo zanimljivo postojanje jakni koje se suše same od sebe ili cipela koje se vežu bez ručne pomoći – takve izume još nismo doživjeli.

4. Telefaks

Film ‘Povratak u budućnost 2’ u jednom je predviđanju prilično zalutao od sadašnjosti – aktivnom korištenju blagodati telefaksa što je danas, uz ostalu stvorenu tehnologiju, jednako nepotrebno i nezamislivo. Ključni pak izumi poput pametnog telefona i tableta bez kojih je današnji svijet gotovo nezamisliv nisu našli svoju inačicu u Spielbergovoj viziji budućnosti.

Foto: Epictimes
Tekst: Tportal
Video: YouTube

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close