Scena

Kako je američki rock bend TESLA dobio ime: “Posjeli su nas i rekli nam sve o Nikoli Tesli”

Tesla The Band, popularna glam rock grupa iz Sacramenta djeluje i nastupa diljem svijeta već skoro 35 godina, piše The Plitvice Times.


Bend, koji je 1985. godine dobio današnje ime, djelovao je od 1982. godine pod imenom “City Kidd” – iako je bend stvarao svoju glazbu, znali su da njihovo tadašnje ime ne odgovara njihovome zvuku.

Na prijedlog menadžmenta, bend je preimenovan u TESLA, prema izumitelju Nikoli Tesli, koji je jedan od pionira radija, iako je priznanje za to dobio s velikim zakašnjenjem.

Zvali smo se City Kidd i bili napola gotovi sa prvim albumom “Mechanical Resonance” kada su nam iz menadžmenta rekli da smislimo drugo ime. Nismo se mogli sjetiti ničeg dobroga, pa su oni predložili sadašnje ime – Tesla. Rekli su kako je vrijeme da počnu raditi na ilustracijama za album. Posjeli su nas i rekli nam sve o Nikoli Tesli. Rekli su nam koliko je bio podcijenjen. Nije dobio patente za neke svoje izume i mnoge su mu ideje bile ukradene. Zato smo drugi album nazvali “The Great Radio Controversy.”, rekao je pjevač Jeff Keith za Dallas Observer.

Također je otkrio da li su razvili povezanost prema imenu nakon nekog vremena.

Na prvu, mislili smo da je to ime čudno, ali danas zvuči normalno. Logo je inspiriran Teslinim tornjem i njegovom idejom da svima omogući besplatnu električnu energiju. Kompanijama se to nije svidjelo. JP Morgan i Edison su ga “zatvorili”. Tesla je umro u besparici, ali je imao strast prema izumima kao što mi imamo prema glazbi. Pišemo pjesme iz srca. Uvijek smo ostali vjerni sebi. Ostali smo blue collar rock and roll bend. Ljudi nas vide na pozornici i misle “To bi mogao biti ja.” Mi smo uobičajeni dečki i mislim da je to ono što je privlačno našim fanovima.

Donosi The Plitvice Times.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close