Tech

Kako izgleda šuma iz perspektive životinja?

Engleski dizajnerski studio Marshmallow Laser Feast pokrenuo je projekt koji je predstavio u sklopu AND Festivala i okupljenima je pružio priliku da dožive šumu Grizedale koja se nalazi u sjeverozapadnoj Engleskoj na jedan sasvim drugačiji način.


Naime, posjetitelji su putem virtualne realnosti mogli doživjeti šumu na način kako je vide životinje, a pritom su imali priliku susresti neke šumske životinje i vidjeti šumu iz ptičje perspektive.

Tim dizajnera koristio je CT skeniranje, optički radar, fotogrametrijsku tehniku  i zračnu kameru koja može snimati 360 stupnjeva, a uz pomoć posebnog softwarea uspjeli su kombinirati snimke zabilježene navedenim uređajima i stvoriti virtualan svijet Grizedalea.

Kacige za promatranje virtualne stvarnosti

Marshmallow Laser Feast nastavio je provoditi svoj projekt i nakon festivala, a svaki posjetitelj zainteresiran za ovo jedinstveno iskustvo nosit će crne okrugle kacige za virtualnu stvarnost na čijoj su prednjoj strani pričvršćeni trava i mahovina.

Snimku projekta možete pogledati ovdje.


 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close