VijestiTurizam

Kako izgleda prosječni turist koji dolazi u Hrvatsku?

Turizam i ove godine obara rekorde. A kakav je prosječni turist koji dolazi na odmor u Hrvatsku, iz šume statističkih podataka otkriva Dnevnik.hr


Tipičan turist koji dolazi u Hrvatsku ove godine zapravo turistica. Naime, prema statističkim podacima Hrvatsku posjećuje nešto više žena nego muškaraca. Ona ima između 55 i 64 godine, to je prema podacima najbrojnija dobna skupina. Slijede oni mlađi od 14 godina, a na trećem su mjestu turisti između 45 i 54 godine.

Najvjerojatnije je doputovala individualno, i to iz Njemačke. Nijemci su već tradicionalno naši najbrojniji gosti, slijede gosti iz Slovenije, Austrije, Poljske i Češke.

Odsjela je u Istri i tamo je provela 6,8 dana u sobi, apartmanu ili kući za odmor. Istra je već godinama najuspješnija turistička regija u kojoj je u prvih 7 mjeseci ostvareno čak 15,6 milijuna noćenja. Slijede Splitsko-dalmatinska županija zatim Kvarner, Zadarska županija i Dubrovačko-neretvanska.

Najviše noćenja u Hrvatskoj ostvaruje se upravo u privatnom smještaju. U prvih 7 mjeseci gotovo 20 milijuna, zatim u hotelima te kampovima.

Više na Dnevnik.hr

 

Foto: pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close