Zdravlje

Kako izgleda idealno žensko tijelo diljem svijeta?

DOK se u Kini idealnim ženskim tijelom smatra sitna dječačka građa, u Venezueli su na cijeni velike grudi, u Italiji vitke noge, a žene u Španjolskoj privlačne su i s malim trbuščićem.Istraživači su poslali fotografiju istog modela grafičkim dizajnericama iz 18 različitih zemalja te ih zamolili da fotošopiraju sliku tako da ženu učine atraktivnom ljudima u svojoj zemlji.

Grafičke dizajnerice u obzir su uzele sve što su kroz godine prihvatile kao standard ljepote u svojoj zemlji te od modela stvorile “savršene žene” koje se jako razliku.

Poanta ovog istraživanja je bila da se uoče razlike u očekivanjima od žena u različitim dijelovima svijeta te pomogne ženama da razumiju kako su neki nametnuti standardi apsolutno smiješni i nemogući.  Pogledajte kako bi izgledala “savršeno građena žena” u ovim zemljama!


Tekst: index.hr

Foto: Superdrug

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close