Turizam

Kako izbjeći skupe pogreške koje činimo na putovanjima

Radije dio novca bacite u smeće ili ga potrošite na nešto nepotrebno, nego ga mijenjajte na aerodromu…


Budimo pošteni prema sebi i priznajmo da često na putovanjima trošimo novac na potpune gluposti. Kako bi ih lakše izbjegli, donosimo sljedeće savjete.

Ne bukirajte prerano

Lako se uživjeti u put na koji idete, i od velikog uzbuđenja odmah bukirati hotel, let ili resort. No, to je pogrešno, jer se nekad jednostavno isplati sačekati i uloviti neku akciju ili bolju ponudu. Šest do osam tjedana prije puta je najbolje razdoblje za kupovinu avionske karte, a ako putujete u srcu sezone, to volja napraviti 3 – 4 mjeseca prije puta.

Ipak, ne čekajte predugo

Naravno da ponudu, kad je povoljna, treba brzo ugrabiti. Naravno, ne trebate put plaćati godinu dana unaprijed, ali kad se pojavi dobra prilika, bitno ju je čim prije uzeti…

Ne uzimajte taxije

Taxiji su mjesta na kojima umire mogućnost povoljnog putovanja – jednostavno, njihova cijena je uvijek previsoka. Jedino kad se isplati uzet taxi je situacija kad vožnju dijelite s više ljudi ili kad hitno trebate prijevoz kasno navečer. Koristite javni prijevoz čim više.

Svakako uzmite putno osiguranje

Može se često činiti kao nepotrebni trošak, ali zaista nikad ne znate koja vas nesreća može zateći na putovanju. Uvijek vam se može dogoditi lom noge, gubitak skupe foto opreme ili nešto treće. A u tom slučaju, uplaćeno putno osiguranje dobro će vam doći.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close