Vijesti

Kako iskoristiti vrećice od čaja u domaćinstvu?

Vodi u kojoj kuhate tjesteninu, piletinu ili grahorice dodajte iskorištenu vrećicu čaja. Kad zavrije, vrećicu maknite i nastavite kuhati normalno. Jelu će dati aromatičnost poput začina, piše 24sata


Vrećici čaja dobro je ukloniti metalnu spajalicu, a kako listići ne bi ispali, zavežite je koncem. Ako je spremanje nekog jela od vas zahtijevalo rezanje luka, neugodan i jak miris dugo će se zadržati na rukama. Riješite ga se tako da nakon kuhanja prste istrljate iskorištenom vrećicom čaja.

Ako nemate bat kojim biste istukli meso da bude mekano, a ne žilavo, jednostavno otvorite vrećicu čaja i malo listića pospite po mesu. Imat će sličan učinak. Vrećice možete iskoristiti i za čišćenje.

Stari drveni namještaj izgledat će kao nov ako navlažite staru vrećicu čaja i istrljate drvo. Prijeđete li vlažnom vrećicom čaja preko staklenih površina i ogledala te ih potom obrišete suhom krpom, bit će besprijekorno uglancana.

Vrećicama čaja istrljajte masnoću s pećnice ili se riješite dosadnih mrlja od kamenca u kupaonici.

Neugodnih mirisa riješite se stavljanjem čaja u kantu za smeće ili hladnjak.

Osim vas i biljke vole čaj. Ruže ga posebno vole. Ne morate ih gnojiti skupim gnojivima. Otvorite stare vrećice čaja i oko ruža pospite listiće ili ih zalijte blagim hladnim čajem, kao i ostatak vrta. U posude prvo stavite iskorištene vrećice čaja pa zemlju te potom posadite biljke. Čaj će zadržavati potrebnu vlagu, ali i djelovati kao prirodno gnojivo.

 

Foto: pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close