Lokalna

Kada kreće gradnja bazena u Otočcu? Novi proračun 2020. razotkrio velike planove Branislava Šutića i Milana Sigurnjaka

Vijećnik Grada Otočca Milan Sigurnjak ispred koalicije HDZ-a i HSLS-a Otočca na sjednici je, kako prenosi portal Gacka053, amandmanom potvrdio da želi graditi bazen u Gackoj


Zanimljiva je bila sjednica Gradskog vijeća Grada Otočca, zakazana samo dan prije Nove godine, 30. prosinca 2019. Građani Otočca mogli su saznati da uskoro kreće izrada projektne dokumentacije i otkup zemljišta, u režiji Milana Sigurnjaka iz HSLS-a i Branislava Šutića iz HDZ-a. Naime, to se moglo zaključiti iz prihvaćenog amandmana na Proračun Otočca za 2020. predloženog od strane Sigurnjaka, čime je oslobođeno nešto više od 3 milijuna kuna iz postojećeg proračuna, te dodano još 3 milijuna kuna pod stavkom “otkup zemljišta, projekta dokumentacija i izgradnja bazena”.

Portal Gacka053 podsjeća i da bazeni poput onog koji bi se trebao graditi u Otočcu, čine investiciju od preko 50 milijuna kuna, i grade se samo i isključivo u većim centrima u gradovima koji mogu vratiti investiciju u razumnom roku.

Što se nauštrb izgradnje bazena ukida?

Zabrinjavajuće je pritom što je na gradskom vijeću prošao prijedlog Sigurnjaka o istovremenom ukidanju sredstava za asfaltiranje ulice Bartola Kašića u Otočcu, nasipavanje kolnika cesta u Kompolju, izgradnja nerazvrstane ceste na Humcu, a stopiran je i cijeli niz objekata javne namjene poput; izgradnje sportskog centra, informatizacije gačanskog parka, i primjerice uređenje igrališta u ulici Bartola Kašića. Portal ujedno i objavljuje dokumentaciju koja povrđuje sve navedeno, pogledajte u nastavku.

Podsjetimo, u Otočcu već godinama traje nepromišljeni politički rat između Stjepana Kostelca i Branislava Šutića, a sve se lomi preko leđa građana Otočca i naravno – novca njihovih poreznih obveznika. Slično kao u Gospiću, gradonačelnik nema i većinu u gradskom vijeću, te često ključne odluke koje se ne slažu s gradonačelnikovim, donosi predsjednik gradskog vijeća s većinom. Ova po grad negativna situacija direktno se odražava i na uspješnost događanja, uspješnost projekata, i primarno općenito lošu radnu atmosferu o kojoj svjedoče i gradski zaposlenici.

Naše pitanje glasi – kada će Gačani na kupanje u bazenu Grada Otočca?

 


 

Komentari

Komentara


Izvor: Gacka053 | Foto: Pixabay, Gacka053

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close