Ličko-senjska županijaPolitika

KAD ISTINA ZABOLI – Sramotna prijetnja novinaru na gospićkom Korzu

Gospićki novinar i vlasnik portala lika-express.hr Milan Tomašević upoznao je javnost s sramotnim događajem koji se odigrao danas na gospićkom Korzu.


Naime, Tomaševiću je prišao jedan gospićki fotograf i zaprijetio mu riječima  “Moga bi se ti malo smirit, znaš!”. Povod ovom verbalnom napadu je članak koji je Tomašević jučer objavio na svom portalu, a koji govori o velikim financijskim sredstvima koja su dva lokalna portala posljednjih godina dobivala od Grada Gospića.

Tomaševićev opis događaja i članak koji je izazvao neprikladnu reakciju fotografa prenosimo u cijelosti:

Nastavno tekstu jučer objavljenom na mom privatnom portalu Lika express, politički potrčko i samoprozvani “fotić” Nikola Mraović, pod umjetničkim  imenom Nick M, prilazi mi danas na gospićkom Korzu, dok je radio svoj velebni projekt ” Špica petkom”, i kaže: “Moga bi se ti malo smirit, znaš!” Nakon argumenata koje je moj portal objavio o sredstvima koje su on i njegov kolega dobili za pisanje pamfleta, dotični gospodin služi se samo prijetnjama na tečnom “pismenom” hrvatskom jeziku. Nadam se da će mecene i mentori Nicka M, te sličnih njemu, izvući pouku iz ovoga. Ovo je kulturni i slobodni grad, tetovirani moćnici i njihovi mentori u odijelima, slobodnim građanima Gospića poput mene, ne trebaju.Ne prijetite nam, uštedite si trud! I tako vas se ne bojimo.

GOSPIĆ- Čudna je situacija u ličko-senjskoj metropoli. Znam da će se opet naći pokoja mudra komentatorska glava koja će govoriti da se radi o ogorčenju kod autora ovih redaka, o slatkoj osveti, ili čak i o uhljebljivanju,  kako je nekoliko tih mudrih glavica pisalo prije par dana. No uistinu, i mene, kao i svakog normalnog građanina,  boli kada čujem od asistenata u nastavi da im kasne sredstva za život, kada čujem od sportaša da jedva imaju za osnovno djelovanje, kada umjetnici kažu da im je neki projekt odbijen. Nema se para, svi su se nekako s time složili i žive u okvirima koje  je grad odredio. Ne tako davno čuli smo da nema 600,000 kuna za funkcioniranje bivšeg  radio Gospića koji je lani u veljači ugašen bez ikakvoga objašnjenja. Taj radio je ugašen, djelatnici potjerani na cestu, no službenih 450,000 kuna našlo se za novi radio. Meni,autoru ovih redaka, netko je ostao dužan više od 40,000 kuna, možda je i to razlog, dragi moji komentatori, da mi je zasmetao otkaz i uništavanje radija!!! U međuvremenu Gospićani su izabrali novoga gradonačelnika i novu izvršnu vlast. Nadamo se da će oni uspjeti pronaći u nekakvom sklepanom izvješću podatak da je radio stvarno ugašen zbog dugova i gubitaka,a ne zbog politike. Isto tako nadamo se da će oni shvatiti tko je doveo do te situacije i kazniti ga za to.

No danas je portal Lika-express došao do potpuno neslužbenih podataka,a ako nekome trebaju službeni potruditi ćemo se da ih dobijemo, prema kojima su dva lokalna, bivšoj gradskoj vlasti bliska portala, u zadnjih nekoliko godina ubirala doslovno masnu lovu. Tako je stariji od ta dva portala, točnije tvrtka u kojoj se nalazi portal Lika-online koja se ranije zvala kao portal, a kasnije “prekrštena” u tvrtku Lika media, od 2013.do ove godine od grada Gospića  dobila više od  250,000 kuna. Od 2015.godine tvrtka Nick M j.d.o.o. od grada je dobila oko 105,000 kuna. Radi se o tvrtci u čijem je sastavu portal GS-press. Primjerice prošle godine Nick M dobio je oko 46,000 kuna,a Lika-media oko 76,000 kuna. U borbi tko će više Nick M je ove godine “prešišao” Lika mediu pa je dobio skoro 58,000 kuna,a Lika media “samo” 30,000!!! Govorimo o transparentnosti,ali i o krizi, ,a i ja kao svaki građanin pitam se što sam to dobio od ova dva portala da je “moj grad“, odnosno ja kao porezni obveznik, njima morao prošle godine dati 120,000 kuna??? Ama baš ništa. A govorimo o privatnim, ne gradskim portalima!!!!A onda, pošto mogu privatizirati ovaj medij jer je isključivo moj i ja ga financiram, od grada Gospića portal Lika-express dobio je 0 (nula) kuna. Zanimljivo, dragi moji komentatori. A kada bih u gradu pitao kako se mogu natjecati za sredstva grada odgovorili bi mi, “ne možeš, prošao je rok”!!! Neki dan smo pisali o tome koliko su ova dva portala dobivali u općini Plitvička Jezera, (oko 5,500 kuna mjesečno zajedno),a naši izvori govore da su ova dva portala financirale još sigurno dvije, a vjerojatno i više, općina, te nekoliko lokalnih institucija koje su u vlasništvu grada. Direktori tih institucija također će se prepoznati,a nadam se i netko od njih izići u javnost s podacima. Vjerujem da će se neki radnik sa jedva 30,000 kuna godišnje plaće. ili netko tko nema posla zapitati kuda to ide. Ja, koji radim na tržištu i borim se za svaku lipu pitam se upravo to- kuda je sve to išlo i tko je to trošio i kako naše pare???

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close