Karlovačka županijaDruštvene mrežeTech

Kad će općina Josipdol dobiti besplatan internet?

JOSIPDOL BEZ CENZURE

Potaknuti brojnim upitima mlađih čitatelja o trenutnom statusu uvođenju besplatnog interneta na više lokacija u općini Josipdol, cijelu priču je istražio tim Facebook stranice Josipdol bez cenzure.

Svoja saznanja su podijelili u objavi koju prenosimo u cijelosti:

Posljednjih dana primili smo brojne upite uglavnom mlađih čitatelja o trenutnom statusu uvođenju besplatnog interneta na više lokacija u općini Josipdol. S obzirom da je načelnik Zlatko Mihaljević u (samo)promotivnom članku koji je 2. srpnja objavio tportal.hr euforično kao gotovu stvar najavio uvođenje besplatnog interneta u općini Josipdol mnogi se danas opravdano pitaju što se događa po tom pitanju. Odmah da razjasnimo, najbolja adresa za ovakve upite je načelnik Zlatko Mihaljević pa preporučujemo svima koji imaju nedoumice da mu se i osobno obrate. Ipak, potaknuti vašim upitima malo smo istražili cijeli slučaj pa ćemo s vama podijeliti naša saznanja.
Projekt uvođenja besplatnog interneta u jedinicama lokalne samouprave je projekt EU, pokriva cijeli teritorij EU a vaučer za uvođenje besplatnog interneta u visini od 15.000 eura Općini Josipdol dodijeljen je još sredinom 2019. godine. Nakon toga Općina Josipdol trebala je izabrati izvođača za postavljanje i stavljanje u rad potrebne opreme što je Općina i učinila u ožujku ove godine kada je na natječaju za odabir izvođača odabrana ponuda Hrvatskog Telekoma d.d. S obzirom da je načelnik Mihaljević u članku od 2. srpnja (tportal.hr) najavio da će uređaji za besplatni internet biti postavljeni tijekom mjeseca kolovoza, a naknadno se po tom pitanju nije oglašavao, mi ćemo mu ovaj put vjerovati na riječ i reći da nema razloga da nije tako. Znači uređaji su vjerojatno već postavljeni ili ako nisu to će biti učinjeno sutra 31. kolovoza. Pa ne bi valjda načelnik Mihaljević javno iznosio neistine ili neutemeljene tvrdnje i time namjerno obmanjivao javnost? Ipak, ako netko ne vjeruje i želi sam provjeriti trenutni status radova prilažemo sve lokacije postavljanja uređaja pa sami provjerite.
U uvjetima natječaja iz 3. mjeseca stajalo je da nakon što se postave uređaji za besplatni internet izvođač ih u rad mora staviti u roku od mjesec dana. Dakle, ako uvažimo riječi načelnika Mihaljevića iz (samo)promotivnog članka (tportal.hr, 2.7.2020.) i uvjete natječaja koji je raspisala Općina Josipdol u ožujku ove godine, zaključujemo da će stanovnici općine Josipdol besplatni internet sigurno dobiti tijekom mjeseca rujna ove godine.
Nadamo se da smo ovime odgovorili na većinu upita naših čitatelja. Još jednom pozivamo sve one koji žele detaljnije objašnjenje da se obrate u Općinu Josipdol pa i načelniku osobno zato što što je njima dužnost da vam daju odgovore na pitanja i u konačnici polažu račune za učinjeno/neučinjeno.

U kojoj fazi je instaliranje besplatnog interneta u općini Josipdol?Posljednjih dana primili smo brojne upite uglavnom…

Gepostet von Josipdol bez cenzure am Sonntag, 30. August 2020

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close