Lifestyle

Južina donosi obilnu kišu, u Lici moguć i snijeg

Južina je u zraku, a ako je ne osjećate – do petka ćete je moći pratiti po padu tlaka, jačanju južnog i jugozapadnog vjetra u unutrašnjosti, te još više juga na Jadranu. Biometeorološke prilike bit će sve nepovoljnije, a upozorenja na opasne vremenske pojave sve češća i ozbiljnija, javlja HRT.


No, barem će mnogi željni kiše doći na svoje, osobito na Jadranu i uz njega – manje tijekom srijede, a više u četvrtak i petak, kada će pasti i zamjetnije količine. Nažalost, često u obliku kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom, koji u kombinaciji s jakim i olujnim jugom lokalno mogu prouzročiti i poplavljivanja, osobito od četvrtka navečer do petka ujutro, do kada će u gorju, osobito Gorskoga kotara i Like – pasti i malo snijega! Planirate li na put, svakako imajte zimsku opremu.

Osim snijega u gorju – travanjsku zanimljivost koja većini neće prouzročiti znatnije nevolje – jamačno je važnije upozoriti kako će potkraj četvrtka i u prvom dijelu petka ponegdje biti i olujnog nevremena. Tuča je moguća, a nagle promjene vjetra gotovo su sigurne, i to ne samo na Jadranu, nego i područjima uz njega, pa i u sjevernijim krajevima, gdje će kiše biti najmanje, iako bi mnogima dobro došla.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close