VijestiKarijera

Jutarnji list: Za profesore starije od 70 godina više nema plaće iz proračuna

MINISTARSTVO IH BRIŠE

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je javnim sveučilištima, veleučilištima, visokim školama i fakultetima dopis u kojemu ih obavještava da će obustaviti isplatu plaća iz državnog proračuna profesorima koji ne udovoljavaju kriterije rada nakon navršene 70. godine života.


Njih će, najavili su dekanima i rektorima, izbrisati iz Centralnog obračuna plaća (COP).

Ministarstvo će obustaviti obračun te isplatu plaće zaposlenicima visokih učilišta kojima se putem ovog Ministarstva osigurava obračun i isplata plaće iz Državnog proračuna RH kroz sustav COP, ako su na dan 30. srpnja 2013. godine bili u trajnom zvanju redovitog profesora ili profesora visoke škole te su navršili više od 70 godina života, a nije im prestao radni odnos istekom akademske godine u kojoj su navršili 70 godina života”, stoji u dopisu Ministarstva.

Kako objašnjavaju, utvrdili su da su COP-u evidentirani zaposlenici visokih učilišta koji su na dan 30. srpnja 2013. godine bili u trajnom zvanju redovitog profesora ili profesora visoke škole, iako njihov radni odnos prestaje najkasnije istekom akademske godine u kojoj navršavaju 70 godina života, dakle istim danom prestaju biti u radnom odnosu i na odgovarajućem znanstvenom-nastavnom i nastavnom radnom mjestu koje se financira sredstvima državnog proračuna.

Više na Jutarnji list.

 

 

Foto: pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close