Sport

Jugaši osvojili Hrvatski kup!

Jugaši su u Slavonskom Brodu osvojili novi pokal – Hrvatski kup, pobjedom nad zagrebačkom Mladosti rezultatom 14:6 (4:1, 4:2, 4:1, 2:2). Ovo je njihov prvi trofej ove sezone, a sveukupno peti ove godine.


“Mislim da smo još jednom pokazali kako smo u ovom trenutku uvjerljivo najbolja ekipa u Hrvatskoj. Dobro smo se pripremili i koncentrirano ušli u utakmicu. Mladost je jedna izuzetno mlada ekipa željna nadigravanja i sigurno je da će iskoristiti šansu ako im je pružiš. No mi smo to danas uspješno zatvorili, te kontrolirali utakmicu od samog početka. Izuzetno smo sretni i zadovoljni što smo obranili Kup, sada se okrećemo posljednjem kolu Lige prvaka ove godine i gostovanju u Barceloni”, rekao je Marko Bijač, golman Juga.

Mladostašima nisu dozvolili nikakva iznenađenja iako su Žapci davali sve od sebe, uz svog odlično raspoloženog Ivana Marcelića s 12 obrana. No na drugoj strani gola stajao je isto tako raspoložen Marko Bijač koji je večer prije, na svečanoj gala večeri «Noć hrvatskog vaterpola» u 29. anketi Večernjeg lista proglašen za najboljeg hrvatskog vaterpolista u 2016. godini.

“Izuzetno sam ponosan što nakon tako uspješne godine, što s klubom, što s reprezentacijom, baš ja od svih svojih suigrača, budem izabran za tako prestižnu nagradu. Kao što sam rekao veliko je to priznanje za mene, te jedan dodatan poticaj i motivacija za daljnji rad. Još jednom se zahvaljujem svim svojim suigračima, oni najbolje znaju koliko je muke i truda uloženo u svaki taj trofej. Ja vjerujem da ako ostanemo ovako zdravi i na okupu, i klub i reprezentacija, da se ne trebamo bojati za nove uspjehe hrvatskog vaterpola”, – iskreno se zahvalio Bijač.

No i Mladost doma nosi vrijedan pokal. U poluvremenu utakmice, Mladosti je uručen vrlo cijenjen Trofej Toni Nardelli koji dobiva klub s najboljim rezultatima u svim mlađim dobnim uzrastima.

Dani vaterpola u Slavoniji, točnije Slavonskom Brodu uspješno su okončani, s velikim brojem publike koja je po prvi puta imala prilike uživo gledati jedan ovakav vaterpolski spektakl.

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: VK Jug

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close