Događanja

Jubilarni 25. Dani hrvatskog filma otvaraju se danas

Posjetitelje večeri otvorenja očekuje vrhunski rodovsko-žanrovski miks uz ne jedan već čak šest atraktivnih filmskih naslova iz KONKURENCIJE 3, od čega se čak pet filmova prikazuje premijerno!


Među filmovima koji otvaraju 25. DHF eksperimentalni je film Dota Petre Zlonoge koji nakon Dana hrvatskog filma putuje na prestižni Međunarodni festival animiranog filma u Annecyju te dokumentarac Šta ako jesmo? Domagoja Matizovića Ristića o jednom srpsko-hrvatskom ljubavnom paru.

Filmofili i svi zainteresirani za svježu domaću filmsku produkciju moći će uživati u programima 25. DHF-a u kinu Europa u četvrtak već od 16 sati, kada su na rasporedu fimovi iz bloka Filmaši o filmašima (KONKURENCIJA 1). Program donosi razigrani Paspin kut 3 Zorka Sirotića u kojem oživljava slavni filmski amater Maksimilijan Paspa (tumači ga filmski teoretičar i profesor Nikica Gilić), a nastavlja se u 18 sati uz KONKURENCIJU 2: Trenutak inspiracije, koja uključuje i dokumenatrni film Crtači Krešimira Lendića o tragičnim sudbinama triju osječkih crtača stripa na kraju II. svjetskog rata, Sebastijana Lechnera, Marijana Ebnera i Veljka Kockara

Nakon otvaranja u bloku Posao (ne) čini čovjeka (KONKURENCIJA 4) u 22 sata prikazuje se, među ostalim, animirani film Planemo Veljka Popovića, koji je uvršten u natjecateljski program nadolazećeg festivala u Annecyju, igrani film …i vani si Edina Mahmuljina i Ivana Skorina, dokumentarac Dragec Maje Lesar te namjenski film Uništavaju mi se dinosauri veterinarke i amaterske redateljice zanimljive underground poetike Sunčice Ane Veldić.

Više na tportal.hr


 

Komentari

Komentara


Foto: Dani hrvatskog filma facebook

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close