VijestiScena

Josipa Lisac ponovno osvaja tvrđavu svetog Mihovila u Šibeniku

Tvrđava Sv. Mihovila u Šibeniku ponovo će ugostiti pjevačku divu Josipu Lisac. Ovo će biti njen drugi nastup na tvrđavi koja je prije tri godine otvorila svoje zidine i time postala vodeći koncertni prostor u Dalmaciji.


Josipa Lisac bila je prva pjevačica i glazbenica koja je uz Maksima Mrvicu nastupila u tvrđavi sv. Mihovila, najstarijoj od četiri šibenske tvrđave koje svojim atraktivnim izgledom, ali i bogatim programom privlače brojne posjetitelje. Jedinstvenom glazbenom pozornicom ponovo će odzvanjati Josipine prekrasne pjesme, a uz pratnju sjajnih glazbenika izvest će ih u petak, 28. srpnja.

Josipin koncert ove je godine uvršten u program prvog festivala “Changer” u sklopu kojeg nastupaju pojedinci koji svojim djelovanjem pomiču granicu i stvaraju nove standarde, obrasce i izričaje. Iako se nastup trebao održati na tvrđavi Barone, zbog velikog interesa organizatori su Josipin koncert prebacili na tvrđavu Sv. Mihovila i time omogućili puno veći koncertni prostor za njene mnogobrojne obožavatelje.

Nedavnim koncertom na 7. Rovinjskom Jazz Festivalu održanom u ex tvornici duhana Rovinj Josipa je očarala publiku željnu vrhunske glazbe i neusporedive interpretacije. Senzacionalna kao i uvijek publiku je doslovno razgalila izvedbom pjesme “Paučina” Brune Krajcara gdje je pokazala kako suvereno vlada različitim narječjima i glazbenim žanrovima. Slično će biti i u Šibeniku, uz neizbježne pjesme s antologijskog “Dnevnika jedne ljubavi”, Josipa će glazbom provesti publiku kroz svoju 50 godina dugu karijeru i otpjevati novije hitove “Moja magija” i “Tu”.

Iako za sebe kaže da nije ni po čemu posebna, njezina pojavnost ipak izaziva divljenje, a među mnogima koji su poželjeli s njom surađivati je cijenjeni britanski fotograf i glazbenik Bari Goddar. Susreli su se u Dubrovniku na njegovoj izložbi, a Bari Goddard svojim je objektivom zabilježio njen jedinstveni umjetnički izričaj.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close