Scena

Josipa Lisac oduševila publiku u Beču

Jedna od najvećih i najpoznatijih hrvatskih glazbenica, Josipa Lisac, nastupila je 5. lipnja u bečkom Akzent teatru. Ovom je prilikom bečka publika imala priliku čuti neke od izabranih pjesama koje se kriju iza njezine četiri desetljeća duge karijere, ali i par novih pjesmama koje su dio novog studijskog albuma koji je još u izradi.


„Pozornica je meni vrlo sveto i važno mjesto i svaki put se moram potruditi prenijeti vam dubinu svojih pjesama“ započela je Josipa te izrazila veselje što već po drugi put nastupa u lijepom bečkom kazalištu Akzent.

Primadona hrvatske glazbene pozornice izvela je svoje najpopularnije hitove kao što su “Magla”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Danas sam luda”, “O jednoj mladosti”, “Živim po svom”, „Život moj je samo most“, ali i dvije nove pjesme koje su dio novog, još neobjavljenog albuma. Bile su to pjesma „Tu“ te „Moja magija“. Potonju prvi put izvodi pred publikom u javnosti i naglasila je da je sretna što se to upravo dogodilo u Beču.

Osim pjesmom, Josipa je publiku zabavila i svojim pričicama između pjesama. Svaka je imala svoju čar, a i bila je svojevrsan uvod za nadolazeću pjesmu. Tako je u jednom dijelu napomenula kako je današnji glazbeni svijet okarakteriziran kratkotrajnošću te da se ljudi općenito i van umjetničkog svijeta brzo rastaju jer nedostaje razumjevanja i tolerancije. Tom je prigodom zahvalila svojim dečkima u bendu na svim godinama zajedničkog rada.

Koncert je trajao dva sata, a Josipa je još jednom dokazala da je jedna od najvećih predstavnica hrvatske glazbene umjetnosti te da svojom mješavinom različitih glazbenih žanrova kao i unikatnom scenskom pojavom uvijek i iznova ostavi zadovoljnu publiku iza sebe.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: kroativ.at

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close