VijestiScena

Josipa Lisac ima koncerte u Splitu i Novom Sadu

Dva najočekivanija festivala ovoga ljeta svakako su Splitski festival i Exit, a ono što će ih ove godine povezati su koncerti neprikosnovene dive Josipe Lisac!

Na jednom od naših najstarijih festivala zabavne glazbe, 56. Splitskom festivalu, Josipa Lisac će u četvrtak, 7. srpnja održati samostalni koncert, a upravo njime će i započeti trodnevni spektakl glazbe na Prokurativama. Iako je Josipa već nastupala na Splitskom festivalu, prvi put 1969. godine sa samo 19 godina, a zatim i narednih godina, ovo će biti njezin prvi veliki koncert u sklopu Splitskog festivala. Pjesmama koje je za nju skladao Karlo Metikoš Josipa već godinama oduševljava publiku, a ljubav sa splitskom publikom dogodila se već na samom početku njezine sjajne glazbene karijere kad je 1969. godine, nastupajući s pjesmom Arsena Dedića “Krenule su lađe” i “Playing solitaire with my memories”, dobila nagradu internacionalnog žirija kao najbolji izvođač.

Svaki njezin koncert razmišljanje je kako pjesme koje su starije generacije već upoznale, a mlađe tek otkrivaju, učiniti još zanimljivijima. U pratnji vrhunskih glazbenika i u savršenoj kombinaciji jazza, popa, rocka, klasike pa čak i elektronike, Josipi Lisac to itekako polazi za rukom, a za svoj skorašnji nastup na Prokurativama pripremila je i jedno iznenađenje.

Osim splitske publike, Josipu jednako nestrpljivo očekuje i publika na jednom od najjačih međunarodnih festivala “Exit” na kojem će Josipa također nastupiti prvi put. Na kultnoj bini “Fusion”, u nedjelju, 10. srpnja, na Petrovaradinskoj tvrđavi, Josipa Lisac će na najbolji način pokazati zašto njen autentični vokalni i scenski izričaj traju već 50 godina, a bezvremenske pjesme osvajaju svojom snagom sve generacije.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Croatia Records

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close