KarijeraIzdvojeno

JOSIP BROZIČEVIĆ Pročelnik HGSS Stanice Gospić izabran za dopročelnika službe na nacionalnoj razini

Na jučer održanom Vijeću Stanica u Starigradu, Josip Brozičević pročelnik gospićke Stanice HGSS-a izabran je za novog dopročelnika HGSS-a na razini Hrvatske.


Zamijenio je velikog Vinka Prizmića koji je dužnost pročelnika obnašao punih 16 godina, a posljednje 2 godine bio je u ulozi dopročelnika Službe.

Vijeće Stanica HGSS-a kojeg čine predstavnici svih 25 Stanica u Hrvatskoj dalo je povjerenje Josipu Brozičeviću za ovu odgovornu, moralnu, volontersku i nadasve časnu dužnost.

Predstavnici svih Stanica na ovom Vijeću i prije svega kolege prepoznali su vrijedan, stručan i odgovoran 17 godišnji Josipov spašavateljski staž pa tako snažna podrška iz cijele Hrvatske nije bila upitna.

„Temelj i najveća vrijednost Hrvatske gorske službe spašavanja su njeni ljudi pa tako i članovi Stanice Gospić više od 30 godina nesebično daju cijelog sebe samo s jednim ciljem a to je spasiti ljudski život, a nemali broj puta su to učinili kada to nije mogao nitko drugi. Uz tako motivirane i stručne kolege i podršku matične Stanice kao i podršku svih ostalih Stanica obavljati ovu odgovornu i časnu funkciju biti će sigurno jednostavnije i lakše“.

Stanica Gospić pokriva najveće ali i terenski najzahtjevnije područje u Hrvatskoj a sve temeljne djelatnosti nastoji obavljati besprijekorno. Da je naš nesebični rad  i angažman prepoznat govori nam i veliko povjerenje i  respekt kako među građanima, jedinicama lokalne uprave i samouprave tako i među svim Stanicama HGSS-a.

Ta privilegija, vrijednost i osjećaj kada se spasi ljudski život, ne može se opisati i nema cijenu.

 


 

Komentari

Komentara


Foto: HGSS Gospić

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close