Lifestyle

Još tri proizvoda mogla bi dobiti oznaku izvornosti

U Europsku komisiju su poslani zahtjevi za registraciju oznake izvornosti, i to za Pašku janjetinu, Šoltansko maslinovo ulje i Krčko maslinovo ulje, javlja Ministarstvo poljoprivrede RH.


Procedura zaštite ovih proizvoda u smislu zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla i zajamčeno tradicionalnog specijaliteta već je napravljena na nacionalnoj razini, a Ministarstvo poljoprivrede je poslalo zahtjev da se isti ovaj postupak za navedene proizvode provede i na razini cijele EU.

Oznake povećavaju prodaju i pomažu razvoj

Registracijom oznake na razini Europske unije naziv proizvoda je zaštićen na području cijele Europske unije od svakog izravnog ili neizravnog korištenja te svake zlouporabe koja bi mogla dovesti potrošača u zabludu glede pravog podrijetla proizvoda i narušavanja ugleda proizvoda, a zaštita je vremenski neograničena. Zaštita i registracija naziva proizvoda jednom od oznaka potrošaču jamče kvalitetu, a proizvođaču povećavaju dohodak te ujedno predstavljaju i značajan doprinos ruralnom razvoju u smislu prepoznatljivosti, kako samog proizvoda tako i područja u kojem se taj proizvod proizvodi, navedeno je u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.


Tekst: telegram.hr

 


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close