Izdvojeno

Još sutra južina, a od četvrtka osjetno hladniji zrak i zimske prilike

Vrhunac ovotjednog pogoršanja vremena, što se tiče intenziteta oborine i jačine južine je glavninom iza nas. I dalje smo pod utjecajem prostrane ciklone sa sjevera kontinenta, koja će se sutra premjestiti malo istočnije i tako za sobom povući osjetno hladniji zrak i do naših krajeva.


SRIJEDA

Tijekom jutra i prijepodneva prestanak oborina u unutrašnjosti, a bit će i kraćih sunčanih razdoblja. Na Jadranu promjenjivo, povremeno kiša, uglavnom u Dalmaciji i njenom zaleđu koji izraženi grmljavinski pljusak. Još uvijek i vjetrovito uz umjeren, u gorju i na moru jak jugozapadni vjetar.

Poslijepodne postupno smirivanje vremena. Na kopnu tek sporadično koja kap kiše, izglednije kasnije navečer na istoku zemlje, a u gorju će tek povremeno biti slabe susnježice i snijega. Sve rjeđa kiša i na Jadranu uz slabljenje vjetra, no pokoji pljusak još uvijek u Dalmaciji. Danju malo toplije nego jučer, uglavnom između 10 i 15 °C, niže samo u gorju.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Drugi dio tjedna u znaku pravih zimskih prilika. Manje oborina nego prijašnjih dana, ali već u četvrtak uz sjeverni vjetar stiže osjetno hladniji zrak, a kiša prelazi u susnježicu i snijeg. Samog snijega bit će u nizinama izgledno posvuda za vikend uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, a još će se podebljati, čini se, početkom idućeg tjedna. U gorju će se recimo, do tad skupiti lokalno i preko pola metra snijega. Ujutro manji minusi, a danju najviše 3 °C.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu još u četvrtak razmjerno česta kiša, južina samo u Dalmaciji. No, na sjevernom dijelu kreće jaka na udare olujna bura. S njom će osjetno niža biti temperatura, nositi će bura pahulje do Istre pa i dobrog dijela Kvarna, vjerojatno i kvarnerskih otoka. Od petka se bura širi duž cijele obale, bit će tako više sunčanih razdoblja, ali će biti hladnije, posebice na vjetru.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close