Grad ZagrebLifestyle

Još samo četiri dana do obaranja Guinnessovog rekorda!

Tomislav će gurati automobil 100 kilometara, za upravljačem će biti i njegova baka. Pridružite mu se u njegovom pothvatu, hodajte uz njega i budite dio povijesnog dosega!


Mladi Zagrepčanin Tomislav Lubenjak u subotu 27. travnja u 15 sati započet će svoju avanturu obaranja svjetskog rekorda u duljini guranja automobila u trajanju od 24 sata. Trenutni svjetski rekord u pojedinačnom 24-satnom guranju automobila je 82.28 kilometara, a drži ga Poljak Przemyslaw Marczewski.

“Moj cilj je stotka!”, kaže Tomislav koji vjeruje da automobil u 24 sata može izgurati čak 100 kilometara. Tomislav bi tim pothvatom nadmašio čak i svjetski rekord u guranju automobila u paru, kojeg s 95.07 km drže Makedonci Aleksandar Chekorov i Aleksandar Smilkov.

Tomislav će prema Guinnessovim pravilima gurati automobil koji je, osim vozača koji upravlja vozilom, težak minimalno 730 kilograma, a rekord će loviti u ulici grada Vukovara u Zagrebu, na potezu od Zagrepčanke do Donjih Svetica, što je u jednom smjeru oko četiri kilometara Od subote u 15 sati do nedjelje u 15 sati promet će na toj dionici biti posebno reguliran, s policijskim automobilom na čelu i policijskim motociklom na začelju kolone.

„Pratit će me i automobil s dva zapisničara, a bit će tu cijelo vrijeme i hitna pomoć. Ali, to je više zbog ljudi koji će pratiti ovaj događaj, nego zbog mene. A ja pozivam sve ljude da sudjeluju u ovom pothvatu i da me, sukladnom svojim sposobnostima, prate hodajući uz mene, što će mi biti dodatna potpora“, kaže Tomislav.

Tijekom guranja automobila na dionici koja odgovara udaljenosti između Zagreba i Ogulina Tomislav će, kako očekuje, izgubiti oko 10 kilograma. Iako, jest će i piti svakih pola sata te to vrijeme iskoristiti i za odmor.

„Pit ću vodu, elektrolite i magnezij, a jest ću energetske pločice koje sadrže 450 kalorija“, otkriva nam Tomislav važne detalje napada na svjetski rekord, dodajući da se, zapravo, smije zaustavljati i odmarati koliko god puta želi. No, sve mu se to uračunava u onih 24 sata koliko traje cijeli podvig, pa to baš i ne može raditi prečesto.

Ali ako, primjerice, za 15 sati oborim rekord, mogu odmah prekinuti s guranjem“, zaključuje Tomislav koji je prije nešto više od pola godine testirao svoje mogućnosti te je za 10 sati izgurao automobil 50 kilometara.

Ne treba, stoga, sumnjati da ćemo predstojećeg vikenda u Zagrebu svjedočiti uspješnom obaranju svjetskog rekorda. Inače, vozači za upravljačem automobila kojeg će Tomislav gurati mijenjati će se svaka četiri sata, a zadnja četiri sata za upravljačem će biti – Tomislavova baka!

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Saša Ćetković, ustupa Aviokarte.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close