VijestiSport

JOŠ SAMO 10 DANA Lika ulazi na svjetsku kartu Festivala hodanja!

Ličko-senjska županija domaćin je prvog hrvatskog Festivala Hodanja. Tim povodom kratko smo razgovarali s direktorom Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivanom Radoševićem koji je glavni organizator ovog događanja.

Otkud ideja za prvi hrvatski festival hodanja? Jeste li zadovoljni dosadašnjim reakcijama na događaj?


Ideja za pokretanje Prvog Festivala Hodanja traje već neko vrijeme i na njoj smo, kroz planiranje i stvaranje mogućnosti za njegovo održavanje, radili otprilike godinu dana. Od početnih ideja, planiranja, trasiranja, pronalaska partnera, sve do završne realizacije i izlaska u javnost što se dešava posljednjih mjesec dana. Po uzoru na Svjetske metropole, željeli smo jedan masovan sportski event, koji okuplja sve generacije, i na koji se baš svi mogu prijaviti, smjestiti u Liku koja je ustvari savršena destinacija za ovakvo sportsko događanje. Htjeli bi spomenuti i da smo protekle dvije godine bili dio akcije Hodanjem do zdravlja u organizaciji županijske podružnice HLK koja je brojčano bila između 200 i 300 sudionika. Na temelju takvogodaziva odlučili smo projekt proširiti prema cijeloj Hrvatskoj, ali i svijetu.
Dosadašnje reakcije premašile su naša očekivanje jer se ipak radi o prvoj godini koja je uvijek testna, odnosno u kojoj postavljamo temelje manifestacije koja će na našem području postati tradicionalna. Primamo upite sa svih strana Hrvatske i puno pozitivne energije koja nam je veliki poticaj i smjernica da smo na dobrom putu.

Objasnite nam kojim će rutama festival ići, te zašto baš tim?

Festival se, kako znate, održava u Gospiću i Otočcu, na ukupno četiri rute. Prvi dan startamo iz centra Gospića rutama Tesla, a drugi dan iz centra Otočca rutama Gacka.

Mogu li se i uključiti i grupe građana? Koliko očekujete prijava?

Svi su dobrodošli, jedini uvjet je dobra volja i dobro raspoloženje. Broj prijava je trenutno manje bitan, bitno je da svi koji dođu na Festival svjedoče kvalitetnoj organizaciji i požele vratiti se iduće godine. Naravno, ovo je izuzetno važno i za lokalnu zajednicu jer ovakvi masovni događaji utječu i na gospodarstvo te broj noćenja iznajmljivača. Zato posebno pozivamo sve naše građane iz cijele Like da podupru manifestaciju, jer ona najprije mora zaživjeti u lokalnoj zajednici, da bi onda što više gostiju poželjelo doći ne samo iz Hrvatske, nego i mnogo šire.

Ovo je prvi festival hodanja te vrste u Hrvatskoj, kako ti izgleda u inozemstvu?

U inozemstvu ovakve Festivale krasi masovnost, pa tako neki dosežu i do gotovo pedeset tisuća sudionika. Oni su nam uzor i težnja i vjerujemo da će u nekoliko narednih godina tisuće ljudi šetati Likom i da ćemo svi biti ponosni što smo domaćini takvog događanja.

Na ovaj način festival ulazi i u međunarodni kalendar, objasnite nam detaljnije. 

Tako je, postajemo dio asocijacije IMA i ulazimo na svjetsku kartu Festivala Hodanja. To nam daje prepoznatljivost, manifestaciji dodatnu težinu i veću formalnost. Naravno da time potpadamo pod više pravila, ali nama je cilj da Hrvatski Festival Hodanja bude manifestacija svjetske razine, koja će s godinama i nadići okvire Hrvatske.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: TZ Ličko-senjske županije

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close