Društvene mrežeTech

Facebook Cloning : Nova prijevara na Facebooku

Korisnici Facebooka masovno su počeli dijeliti upozorenje da su skoro svi profili hakirani i nude savjet kako izbjeći novu prijevaru pod nazivom Facebook Cloning.c


Cloning je zlonamjerna taktika u kojoj se vaše dostupne informacije i fotografije preuzimaju s vašeg Facebook profila i koriste za kreiranje novog profila s vašim imenom.

Ipak, informacija da su svi profili hakirani nije u potpunosti točna jer osobe koje “kloniraju” vaše informacije i fotografije to čine samo s javnim profilima i fotografijama pa se ne može reći da je to slučaj klasičnog hakiranja.

Međutim, “prevaranti” mogu koristiti vaš duplirani profil i kontaktirati vaše prijatelje koji će misliti da razgovaraju s vama.

Najbolji način da spriječite mogućnost kloniranja vašeg profila je da u postavkama privatnosti sve informacije i fotografije označite kao privatne i podesite ih na način da ih ne mogu vidjeti osobe koje ne poznajete.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: zimo.dnevnik.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close