Sport

Još jedan element u gimnastici dobio je ime prema hrvatskom gimnastičaru

Hrvatska gimnastika dobila je i peti element u pravilniku Svjetskog gimnastičkog saveza (FIG) koji će se zvati imenom jednog od naših vježbača, nakon Marija Možnika (preča), Tine Erceg (greda) i dva elementa Tanje Delladio (dvovisinske ruče) sada je u ovom društvu i Osječanin AndrejKorosteljev (tlo).


Jedan element na parteru zvat će se prezimenom ovog finaliste prošlogodišnjeg Europskog prvenstva i to – pružena šrauba od 540 stupnjeva koja se pretvara u salto naprijed i završava na noge.

Tehnički odbor muške sportske gimnastike FIG-e donio je konačnu odluku. Element Korosteljev priznaje se kao novi, dobio je težinu D za ovu godinu, a od slijedeće 2017. godine premjestit će se u E vrijednost bodovanja. Čestitke vašem gimnastičaru za novom elementu”, stoji u priopćenju Stevea Butchera, predsjednika Tehničkog odbora FIG-e.

Pročitajte više na večernji.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close