VijestiLifestyle

Još danas uživajte u lijepom vremenu jer do srijede nas očekuje samo kiša

PROGNOZA ŽELJKE POGAČIĆ

Velik je dio Europe ovog vikenda pod oblacima. Frontalni sustav koji je jučer bio iza Alpi, noćas se je približio zapadnim dijelovima zemlje. Donijet će i u nastavku dana još malo kiše, ali će se i raspasti tijekom nedjelje.


Današnje će prijepodne u zapadnim predjelima biti oblačnije nego u ostatku zemlje. Pritom će biti i kiše, uglavnom uz granicu sa Slovenijom, u Međimurju, Zagorju, gorju i na sjevernom Jadranu. Istok i Dalmacija će uživati u najviše sunčanog vremena. Na moru uz još umjereno, često jako jugo i valovito more. Jugozapadnjak će sasvim oslabjeti.

Drugi dio dana će u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti promjenjiv: bit će u početku još dosta oblaka i povremene kiše malih količina ili lokalnih pljuskova, ali i kraćih sunčanih razdoblja.

Puhat će slab jugozapadnjak, okrenuti predvečer na sjeverni. Temperatura će biti nešto niža od jučerašnje, oko 20 °C. U Slavoniji, Baranji i Srijemu će popodne više oblaka nego ujutro. No, tek bi u zapadnijim predjelima moglo biti i ponekog kratkotrajnog pljuska.

Ostaje toplo, od 21 °C do 24 °C . Zapuhat će i zapadni vjetar. U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti će popodne biti najviše sunčanog vremena. Ipak, stići će kasnije popodne i red oblaka nad sjevernu i dio srednje Dalmacije, ali se kiša ne očekuje. Jugo će oslabjeti i bit će ugodno toplo. Na sjevernom Jadranu će sutra popodne biti najviše oblaka. Oko Rijeke, na dijelu Istre i u Gorskom kotaru će biti malo kiše i ponekog pljuska. Jugo na moru i jugozapadnjak u gorju će oslabjeti. Temperature slične jučerašnjima.

Idući tjedan

Tek od iduće srijede na kopnu možemo računati na stabilizaciju. Do tada će biti nešto svježije uz pljuskove ili povremenu kišu i to većinom na zapadu unutrašnjosti. Na istoku bi u utorak kiša mogla sasvim izostati, uz osjetno više temperature. Vjetar će biti slab i svakodnevno drukčijeg smjera.

Na sjevernom Jadranu će do srijede biti najviše oblaka. Bit će kiše, a u ponedjeljak su mogući i izraženiji pljuskovi uz prolazno pojačanu buru. Dalmacija ostaje suha, uglavnom sunčana. Od srijde duž cijele obale stabilnije. Temperatura se neće odviše mijenjati. Dakle, nakon više od 10 dana nestabilnog vremena, od srijede je na vidiku nekoliko suhih dana u nizu i to u cijeloj zemlji. Držimo fige da potraje.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close