Izdvojeno

Još danas su mogući pljuskovi, a sljedeći tjedan nas čeka sunčano i toplo vrijeme

Ciklona koja nam je posljednjih dana donijela nestabilno vrijeme polako odmiče na istok, ipak još danas će nad nama kružiti dosta vlage pa će biti lokalnih pljuskovi.


U nedjelju prijepodne nestabilno s povremenom kišom ili pljuskovima, još je rijetko moguće i poneko grmljavinsko nevrijeme. Na kopnu slab vjetar, a uz obalu slaba do umjerena bura, prema sredini dana i sjeverozapadnjak.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima će prema kraju dana oblaka biti sve manje, ali još će u početku pasti poneki pljusak – i to izglednije uz granicu sa Slovenijom i u Hrvatskom zagorju. Vjetar slab, a temperatura oko 25 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu prema večeri vedrije, a još poneki pljusak moguć je oko gorja, u Podravini te rijetko u Posavini. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, uz koji će biti toplo.

Pljuskova će poslijepodne biti i u Dalmaciji, osobito srednjoj i u Zagori. Zapuhat će umjeren, na udare i jak sjeverozapadnjak, a temperatura između 25 i 29 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu popodne više sunca, ali još uvijek je moguće malo kiše ili poneki kraći pljusak – i to osobito oko Rijeke i u gorju. Vjetar slab do umjeren, a temperatura u gorju oko 20, na moru do najviše 28 °C.

U novom tjednu na kopnu

U novi tjedan ulazimo znatno stabilnijim vremenom – u početku će prevladavati sunčano, a tek će ponegdje rano ujutro biti magle. Postupno i sve toplije, a najtoplije u srijedu i četvrtak. Od sredine tjedna uz jugozapadno strujanje i približavanje nove doline nestabilnije, mogući su i izraženiji pljuskovi.

U novom tjednu na moru

I na Jadranu u novom tjednu sunčano, vedro, u početku i ugodno toplo, zatim mjestimice i vruće, a onda vrijeme po južini – već u srijedu na sjevernom dijelu pljuskovi, u četvrtak lokalno izraženi, a onda je izgledno da će obilnih oborina biti duž cijele obale


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close