Događanja

Još 3 dana do drugog Super Uho festivala

Drugo izdanje SuperUho Festivala održat će se od 3. do 5. kolovoza na obnovljenoj šibenskoj tvrđavi Sv. Mihovil i gradskoj plaži Banj, gdje će nastupiti više od 20 izvođača među kojima se kao glavna festivalska imena ističu Einstürzende Neubauten, Flogging Molly, Sun Kil Moon i Of Montreal, a festival je objavio je i novi unikatni vizual koji su osmislili i izradili poznati akademski slikar Miron Milić i dizajner Andro Giunio.


Ovogodišnji programski koncept festivala određuje precizna selekcija vrsnih izvođača s globalne nezavisne glazbene scene usmjerene najvećim dijelom na rock’n’roll glazbu u njenom najširem značenju, uključujući i mnoge pripadajuće podžanrove te moderne cross over varijacije s elektronskom, hip hop i avangardnom glazbom.

Kao jednog od najvažnijih izvođača drugog SuperUho Festivala organizator najavljuje pionire konceptualne industrial glazbe, njemački kultni bend Einstürzende Neubauten. Nastali su 1980. godine u zapadnom Berlinu pod utjecajem moćne, inovativne i progresivne njemačke kraut rock scene (Can, Neu!, Kraftwerk), nakon čega vrlo brzo i sami postaju utjecaj mnogim budućim velikim umjetnicima iz svijeta glazbe, filma, plesnog teatra i likovne umjetnosti. Među njihovim obožavateljima nalaze seQuentin Tarantino, Rammstein, Nine Inch Nails, Christoph Schlingensiefi drugi.

Jedinstvene svjetlosne projekcije kolektiva iz Budimpešte

Motive na plakatu za festival ilustrirao je Miron Milić inspiriran izborom izvođača i lokacijom, dok je Andro Giunio osmislio tipografiju i Mironove crteže uobličio u jedinstven dizajn koji svakim detaljom vizualno dopunjuje glazbeni izbor ovogodišnjeg izdanja festivala.

Dodatnu dimenziju festivala činit će analogne svjetlosne projekcije LaLuz Visuals kolektiva iz Budimpešte. Bojanje svijetlom LaLuz Visulas kolektiva nastaje iz ručno rađenih nestandardnih dijaprojektora velikih snaga koji projiciraju crtane slideove tretirane kemijskim spojevima te izlaganjem različitim klimatskim uvjetima.

U ponedeljak, 3. kolovoza nastupit će Flogging Molly, King Khan & The Shrines, Analena, Vlasta Popić, Nikki Louder, The FogSellers, a u utorak, 4. kolovoza nastupit će Einstürzende Neubauten, Sun Kil Moon, Pridjevi, Ought i VVhile. Treći dan, u srijedu, 5. kolovoza nastupit će Of Montreal, Merchandise, Discliplin A Kitschme i Rosetta.


Tekst: telegram.hr

 


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close