Tech

Johnnie Walker Blue Label uskoro će postati prva pametna boca žestice

Johnnie Walker Blue Label uskoro će postati prva pametna boca žestice. Naime proizvođač tog žestokog pića tvrtka Diageo dogovorila je suradnju s norveškom tvrtkom Thin Film Electronics ASA koja posjeduje potrebnu tehnologiju za izradu pametnih naljepnica.

Tehnologija koja omogućava izradu takvih naljepnica je OpenSense, a do spremljenih informacija unutar naljepnice dolazi se putem NFC-a. Dakle dovoljno će biti prisloniti smartphone na bocu ovog pića, čime će se na zaslonu automatski pojaviti materijali koje nam je proizvođač ovog pića priredio.

Budući da naljepnica posjeduje senzor, ista ima više mogućnosti za komunikaciju između proizvođača i potrošača u odnosu na QR naljepnice. Naime za razliku od standardnih QR naljepnica koje nakon skeniranja vode na statičnu stranicu, OpenSense NFC naljepnice mogu korisnika uputiti na različite sadržaje.

Na primjer, dok je naljepnica neoštećena sustav prepoznaje da boca još uvijek nije otvarana, te nakon povezivanja s našim smartphonom na zaslonu se mogu pojaviti reklamne poruke proizvođača, kao i posebne pogodnosti u vidu posebnih kupona. Nakon otvaranja, ovim putem se mogu prikazati drugačije vrste informacije poput recepata koji uključuju ovo piće.

Također proizvođaču ovog pića se otvara i mogućnost slanja personaliziranih poruka onim kupcima koji se odluče sa svojim uređajima povezati s pametnom bocom. Više informacija vezano uz ovu novotariju bit će poznato nakon službenog predstavljanja na MWC 2015 sajmu.


 

Tekst: Bug  

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close