NacionalnaIzdvojeno

Jeste li znali za ličko porijeklo predsjednika Zorana Milanovića?

Jutarnji list donosi priču o Đurđici Gini Milanović, majci predsjednika Zorana Milanovića.


Iako je njezin sin gotovo desetljeće i pol jedan od najpoznatijih hrvatskih političara, Đurđica Gina Milanović, majka predsjednika Zorana Milanovića, sve do ponedjeljka dosljedno je izbjegavala pojavljivanje u javnosti. Njezin život je potpuna nepoznanica i bio je sve do trenutka kada se pojavila na inauguraciji na Pantovčaku, u društvu svoje troje unučadi – dvojice sinova novog šefa države i njegove nećakinje.

Preci mame Zorana Milanovića, Đurđice Gine Matasić, pripadali su etabliranoj građanskoj klasi, živjeli u lijepim stanovima na Kvarnerskoj rivijeri, sve dok ih nova socijalistička vlast nije razbaštinila i spustila na društvenoj ljestvici.

Đurđica Matasić završila je u Zagrebu Pedagošku akademiju i čitav radni vijek provela kao nastavnica u osnovnim školama. Na plesu u Esplandi, oko 1965., upoznala je diplomiranog ekonomista Stipu Milanovića i udala se za njega iduće godine, a 1966. godine je rodila prvog sina, Zorana Milanovića.

Obitelj Đurđice Matasić gotovo dva stoljeća je živjela u Senju. Matasići su porijeklom Ličani iz Gacke doline, a djevojačko prezime Milanovićeve bake je Glavaš i riječ je o ljudima gorštačkog porijekla iz Krasnog na Velebitu, navodi Jutarnji list.

Cijeli članak pročitajte na linku.

 

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close