Grad ZagrebLifestyle

JESTE LI ZNALI? Jedan kafić iz Gospića ima GUINNESSOV REKORD za najveći napravljeni cappuccino!

Caffe bar Harvester u Gospiću ima certifikat Julius Meinl-a za najveći napravljeni cappuccino u Guinnessovoj knjizi rekorda!


2012. godine Julius Meinl je povodom 150. godina svog postojanja u samom centru grada Zagreba organizirao postavljanje novog Guinnessovog rekorda u pravljenju najvećeg cappuccina na svijetu na najuzbudljivijoj pozornici, a bivši vlasnik Caffe bar-a Harvester, Milan Ban, sudjelovao je u postavljanju rekorda.

„U kolovozu 2012. dobio sam poziv od grupacije Julius Meinl za sudjelovanje u kuhanju najvećeg cappuccina na svijetu, gdje sam uspio skuhati 80 cappuccina u zadanom vremenu“, rekao je Milan Ban.

Milan Ban, bivši vlasnik Caffe bar-a Harvester, lijevo Milan Jovančević, sadašnji vlasnik Caffe bar-a Harvester, desno

Rekord je postavljen na trgu bana Jelačića 1. rujna 2012. godine. Na pozornici je bilo 20-ak caffe aparata i svaki natjecatelj imao  je 10 minuta da pripravi što više cappuccina. Taj dan potrošeno je 220 kilograma kave i 1700 litara mlijeka što je rezultiralo sa nevjerojatnih 17.000 šalica cappuccina! Od prvotno očekivanog plana od 1500 litara skuhano je 2012 litara cappuccina i postavljen je novi rekord.

Cijeli događaj bio je i humanitarnog karaktera. Gospodin Thomas Meinl uručio je ček u iznosu od 20.000 kuna gospođi Dariji Udovičić Mahmuljin, ravnateljici volonterskog centra za rehabilitaciju djece i mladeži Mali Dom. 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Julius Meinl

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close