Sport

Jeste li čuli za FootGolf?

Obožavate odvaliti loptu nogom, a da vas pritom nimalo nije briga hoće li je dohvatiti vaš ili protivnički igrač? Volite prirodu, zelenilo, društvo? Nije vam problem nositi majicu s kragnom, bermude ni tenisice? Čestitamo – upravo ste ispunili sve uvjete da postanete FootGolfer!


FootGolf je novi interaktivni sport koji ujedinjuje ekskluzivnost i preciznost golfa s popularnošću i zabavom nogometa.Temeljna pravila jednaka su onima u golfu, ali uz neke varijacije : golf loptica je zamijenjena nogometnom loptom (vel. 5), a rupe imaju promjer od 53 cm. Na terenu postoji 18 rupa, a cilj igre je ubaciti loptu u svaku rupu u što manjem broju udaraca. FootGolf je u Hrvatsku službeno stigao u proljeće 2014, a jedini teren se nalazi u sklopu “Golf &countryclub Zagreb”, prekrasnoj lokaciji u blizini rijeke Save i mirnom suživotu s kolegama golferima.

Počeci

FootGolf se razvija se munjevitom brzinom. Službeno kao sport postoji tek pet godina, a pravila su standardizirana u Nizozemskoj. Također postoji i Međunarodna Federacija za FootGolf (FIFG – Federation for theInternationalFootGolf), a Hrvatska će do kraja ove godine službeno postati i punopravna članica Federacije. FIFG trenutno broji 24 članice, a još toliko država čeka ulazak u Federaciju do 2015. god. Ako ste stvarno zagrizli, kao i mi, postoji i sustav natjecanja – prvenstvo Hrvatske u FootGolfu, organizirano u 7 kola (1 kolo mjesečno), na kojima se skupljaju bodovi na osnovi rezultata svakog kola. Zadnje kolo, odnosno turnir, biti će u 11. mjesecu, gdje će se proglasiti pobjednik, koji putuje na Svjetsko prvenstvo 2015. kao predstavnik Hrvatske.

Tko to tamo igra

Ovaj sport pogodan je za sve, bez obzira na spol, dob i fizičku spremnost. Footgolf je odličan za rekreativce,ali i za profesionalne sportaše kojima koji na ovaj način mogu imati individualan trening snage i preciznosti,gdje vještina igrača puno bolje dođe do izražaja negoli u momčadskom sportu poput klasičnog nogometa. Idealan je za sve koji žele uživati u prekrasnoj prirodi, iskušati svoju koncentraciju i preciznost, te se pritom dobro zabaviti i družiti s obitelji, prijateljima, poslovnim partnerima, ili čak i proslaviti rođendan na terenu. Na terenu maksimalan broj ljudi koji odjednom mogu igrati je 72, a minimalan 1, tako da ni tu nema nikakvih ograničenja. Igra u prosjeku traje 2-2.5 sata.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr


Foto: vvox.it

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close